De kansen dat de volleybalsters van Vovero ook volgend jaar in de tweede klasse spelen slinken met de week. Eigenlijk moeten er wonderen gebeuren om de degradatie nog te ontlopen. Afgelopen weekend was er een diepte punt en zakte Vovero ver door de ondergrens. In de derde en de vierde set pakte het team van Vuijk 5 en 3 punten tegen Bernisse. Op geven zal Vuijk en zijn meiden niet doen maar 25-3 is zelfs voor volleybal een stand die uniek is en weinig hoopvol.

Arthur Vuijk zal volgend seizoen niet meer functioneren als trainer/coach van Vovero. Door privé redenen kan Arthur Vuijk het trainer/coachschap niet langer combineren met andere belangrijke zaken. De coach is stellig dat zijn vertrek niets te maken heeft met de magere resultaten van het selectieteam van Vovero. Oplossingen liggen niet voorhanden en zal het seizoen eerst moeten worden afgemaakt. En dat seizoen ziet er meer dan treurig uit. Degradeerde Vovero vorig seizoen eigenlijk al naar de derde klasse, door verlies in de nacompetitie. Kreeg het verblijf in de tweede klasse toch nog een vervolg door een herindeling. Tot nu toe sprokkelde Vovero 15 punten bij elkaar en werd er maar liefst negen keer verloren zonder ook maar één set te kunnen winnen. Vovero lijkt gedoemd om volgend seizoen in de derde klasse te gaan spelen.

Coach Arthur Vuijk over de wedstrijd tegen Bernisse

“De eerste twee sets liep het nog wel tegen de koploper. Redelijke sets waar we goed speelde. Niet dat we gelijk heel veel kansen hadden op een setje, maar acceptabel. Van de derde en vierde set werd ik niet vrolijk. Opeens lijkt het op opgeven, weer zo’n wedstrijd waar het niet lukt. Alles werd in sneltreinvaart minder en konden we het ook niet meer oppakken. In de tweede set stonden we met een team waar je van denkt dat is niet logisch maar draaide het toch wel. Maar na die set was het over. De meiden proberen elkaar wel op te peppen maar het wilde gewoon niet meer. In het veld kregen we er geen grip meer op. Er is geen reset knopje. En wat meespeelt is dat ook het team wel begrijpt dat we het op deze manier niet gaan halen. Als je met 25-3 verliest kom je niet eens toe aan één rotatie. De wil is er wel, maar het gaat niet. Dan heb je op dit niveau niet zo erg veel te zoeken. Volleyballen kunnen ze wel, dat hebben we wel bewezen. Zal dan toch mentaal zijn, het van je af kunnen zetten en weer doorgaan. Alles op alles zetten om het voor elkaar te krijgen. Op een gegeven moment komt er ook wel wat gelatenheid bij. Aanvoerster Kris Tallie probeert het team zeker op sleeptouw te nemen, maar er is meer nodig. Dit is niet leuk voor publiek, de tegenstanders en eigen speelsters.”

Het vertrek van Vuijk lijkt niet de aanleiding voor de slechte resultaten van Vovero dames 1. Maar wat is er mis met het huidige Vovero. De laatste winst was op 24 november en de laatste 7 wedstrijden behaalde Vovero 2 puntjes. Voor een langer verblijf in de twee klasse is dat te weinig. En met nog 6 wedstrijden te gaan een meer dan moeilijke opgaaf om het nog om te draaien. Maar het blijft sport en daar gebeuren wel meer dingen die niet altijd verklaarbaar zijn.

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 23rd. .