Met nog een aantal wedstrijden te gaan wordt het voor de handbaldames van Indus nu wel erg moeilijk het kampioenschap te behalen. Afgelopen zaterdagavond werd onverwacht verloren van Saturnus uit Ridderkerk. Een nederlaag waar coach Cindy Doorduin zeker niet op had gerekend.

Onverwachte nederlaag voor dames ASV Indus

“Een avondwedstrijd dit keer, omdat Saturnus altijd thuis op zaterdagavond speelt. Weer eens wat anders, echter pakte het voor ons niet goed uit”, kijkt coach Cindy Doorduin terug op de wedstrijd van zaterdagavond. “ Alle neuzen stonden zeker wel in de goede richting en iedereen had er zin in, maar we begonnen slapjes aan de wedstrijd. Slordig spel en weer niet de kansen afmaken, maakten het dat Saturnus juist wel beter ging spelen. Het begin ging nog wel. Met mooie doelpunten van Ashley Poel, Iris Quak en Britt Doorduin werd het 3-3. Halverwege de eerste helft kregen wij na een grove overtreding een pingel en stond het na deze goed benutte pingel, door Joanne de Leeuw, 3-6 voorsprong. Eigenlijk was dit het beste kwartier van de wedstrijd, want we lieten Saturnus niet meer dichterbij komen. Jeanette de Leeuw stopte aan het eind van de eerste helft nog een pingel en met de break van Debbie Lievaart gingen we de rust in met een voorsprong van 3 doelpunten (10-13)”, was de coach toch wel tevreden over de eerste helft.

“Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, maar bij handbal kun je dat nooit zeggen. Binnen 10 minuten zette Saturnus de stand om in een voorsprong van 16-13. Slecht verdedigen en rommelige aanvallen deed de wedstrijd in hun voordeel kantelen. Zij  veranderden van tactiek door Ashley (Poel, red.)mandekking te geven en de rest van de meiden konden het tij helaas niet alleen keren. Halverwege de tweede helft kregen wij gelukkig weer een opleving en met mooie doelpunten van Joanne de Leeuw, Iris Quak, Ashley Poel en Margaretha van Seters draaiden we de score weer om naar een voorsprong van 18-20. De rust kregen we echter niet terug in het spel, waardoor we slordig bleven spelen en we de verdediging niet op orde konden krijgen. Saturnus trok helaas aan het langste eind en had nog een aantal mooie doelpunten, waardoor bij het eindsignaal, van de ook nog slecht optredende scheidsrechter, de stand van 25-22 op het scorebord stond.”

Doelpuntenmakers : Joanne de Leeuw 11x, Ashley Poel 4x, Britt Doorduin, Debbie Lievaart en Iris Quak 2x en Margaretha van Seters 1x

“Kans om kampioen te worden is aardig geslonken. Concurrent Snelwiek blijft overtuigend winnen. Toch ben ik trots op de meiden. We geven ook zeker nog niet op en blijven strijden tot de laatste wedstrijd”, is Indus samen met coach Cindy Doorduin strijdbaar. Voor Indus is het nu de accu opladen de komende 2 weken. Voor de handbalsters zijn er dan geen wedstrijden gepland. Indus blijft ondanks het verlies op de tweede plaats op de ranglijst. Het gaatje naar koploper Snelwiek in opgelopen tot 5 punten. Indus heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. (in de handbalcompetitie krijg je voor winst 2 punten)