Afgelopen zaterdag verloor SCOMZeehondDuck met 14–7 in Den Haag van De Reigers. Een wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst en nog volop in de strijd voor het kampioenschap met d’ELFT. Niet direct een wedstrijd waar de punten voor het oprapen lagen. Alhoewel in de thuiswedstrijd eerder deze competitie werd het 2-14 en kon SCOMZeehondDuck in deze wedstrijd dichterbij komen zonder ooit aanspraak te kunnen maken op punten.

Thuisploeg De Reigers kwam snel op een 3-0 voorsprong. SCOMZeehondDuck wilde de ploeg uit Den Haag niet te ver laten weglopen en brachten de broertjes Daniel en Sacha Aknaev de stand in die eerste periode terug naar 3-2. Op Alex Heskes en de al langer geblesseerde Timo Heskes na was de ploeg van Harry Kok compleet. In de tweede periode liep De Reigers weg naar 8-3 en werd meer en meer duidelijk dat de Haagse formatie geen cadeautjes had ingepakt. “Het was geen lekker potje, maar dat wisten we wel, alhoewel positief is dat we er niet weer tegen hebben gekregen dan in de heenwedstrijd maar zelf we vijf keer meer hebben gescoord”, wilde de topscoorder van SCOMZeehondDuck aan het verlies nog een positieve draai geven. “Het was er wel één waarvan je weet dat het moeilijk wordt en als je eerlijk bent gewoon terecht verloren. We hadden ze misschien nog wel iets moeilijker kunnen maken. We waren niet altijd even scherp. We kwamen aanvallend niet helemaal uit de verf en Reigers schieten ze er wel gewoon in. Ze waren gewoon sterker zo simpel was het ook. Dan stap je niet het water uit met een heel rot gevoel. Maar wordt wel zo langzaam lastig om nog boven de degradatiestreep te komen. Het worden nu bonuspunten in de slotfase van de competitie. En dan zal moeten blijken of het genoeg is. Het team beseft dat ook wel, maar je wil toch elke wedstrijd winnen. Als we aanstaande zaterdag niet winnen (Wave de tegenstander in de Rozenburcht, red.) wordt het lastig, ploegen boven ons verliezen ook niet alle wedstrijden. Als ik naar mezelf kijk, toch wel genoeg kansen gehad tegen De Reigers, maar ik zat niet lekker in de wedstrijd. Bleef steken op één treffer. Eerste periode konden we de schade nog wel beperken maar dan in de tweede en derde periode lopen ze toch weg en zie je het verschil oplopen. Het aantal doelpogingen ging wel redelijk gelijk op, maar zij scoorden en wij niet of in ieder geval wat minder. We hebben als team verloren, misschien had ik er meer moeten scoren en had Mike (doelman SCOMZeehondDuck, red.) er nog twee of drie kunnen pakken. Maar recht op punten hadden we denk ik niet, zeker als je naar de hele wedstrijd kijkt.”

Voor SCOMZeehondDuck wordt een lastige opgaaf om ook volgend seizoen in de derde klasse Bond te spelen. Nu is er met de promotie degradatie regeling nog van alles mogelijk. Ook vorig seizoen was er eigenlijk degradatie voor het team van Harry Kok, maar door herindeling was er toch weer een plaatsje vrij gekomen. Zover is het nog niet. De waterpoloërs van Hoogvliet/Rozenburg/Brielle hebben nog 5 wedstrijden waar, zoals Robert Goedendorp het verwoorde, bonuspunten te halen zijn.

 

Foto's: Archief boven Robert Goedendorp, rechts  Daniel Akaev

 

datum

thuis

 

uit

Heenwedstrijd

Uitslag heenwedstrijd

16 maart 2019

SCOMZeehondDuck

-

Wave

Kerkpolder

7 – 2 (Wave)

23 maart 2019

Westland

-

SCOMZeehondDuck

Rozenburcht

8 – 4 (SCOM)

30 maart 2019

WZC

-

SCOMZeehondDuck

Rozenburcht

4 – 14 (WZC)

6 april 2019

SCOMZeehondDuck

-

Sassenheim

Wasbeek

11 – 7 (Sas.)

13 april 2019

Rotterdam

-

SCOMZeehondDuck

Rozenburcht

11 – 13 (Rot.)

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 23rd. .