Het doel het kampioenschap is na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Hercules als sneeuw voor de zon verdwenen. Indus begon goed aan de zaalcompetitie dit seizoen en was lange tijd een geduchte concurrent voor Snelwiek uit Rotterdam. Wat rest na de vierde nederlaag is het vasthouden van de tweede plaats. Daarvoor heeft het team van Cindy Doorduin nog drie wedstrijden, wel alle drie op vreemde bodem.

Wederom een nederlaag voor de dames van ASV Indus!

Afgelopen zondag, na een 2 tal weken vrij, stonden de dames thuis in de Rozenburcht tegenover tegenstander Hercules. Een studententeam uit Delft. Jonge meiden met veel ambitie. “Na de wat mindere wedstrijden waren we weer klaar voor een mooie reeks overwinningen”, begint coach Cindy Doorduin haar verhaal. “Het kampioenschap is niet meer mogelijk, maar tweede worden is voor dit team ook een hele mooie opsteker. Doel was strijden in de bovenste regionen en dat blijven we doen tot en met de laatste wedstrijd. Toch kwam de wedstrijd voor ons niet echt lekker op gang. Slordig spel en niet afmaken maakte het, dat Hercules al snel op voorsprong kwam met een aantal mooie doelpunten. Zij liepen al snel uit tot een 2-6 voorsprong en eigenlijk hebben zij die voorsprong de hele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. De hele eerste helft stonden de hoofdjes niet dezelfde kant op. Tuurlijk werden er mooie aanvallen gespeeld en goed afgemaakt door de gezusters van Seters, Britt Doorduin en Ashley Poel, maar er werden er net zoveel niet gemaakt. Vlak voor de rust scoorde Joanne de Leeuw nog 2 pingels en zette de ruststand op 10-13.

Na de rust werd het spelletje weer gevonden en met doelpunten van Ashley en Joanne kwamen we al snel terug op 17-18. Mooi uitgespeelde aanvallen en goed verdedigwerk leek de wedstrijd om te gooien. Maar helaas bleek de scheidsrechter niet te willen dat dit gebeurde en maakte er de laatste 10 minuten een potje van. Tegelijkertijd konden wij de score echt verder uitbreiden, maar verzuimden we dit door de ballen niet af te maken en de keepster van Hercules niet te kunnen passeren. Hercules daarentegen maakte de schoten op het doel wel af. Eindstand was uiteindelijk 19-25.”

Doelpuntenmakers: Ashley Poel 8x, Joanne de Leeuw 5x, Britt Doorduin en Debbie Lievaart 2x, Margaretha en Linda van Seters 1x

“Helaas hebben wij het zicht op een kampioenschap nu wel verloren. Ik ben er zeker van dat we met een tweede plaats ook goed gepresteerd hebben. Hoopte alleen dat we niet nu al een achterstand van 7 punten hadden opgelopen. De laatste 3 wedstrijden moeten we er echt nog voor gaan, anders zijn we de goede start in 2018 al snel vergeten en blijven we achter met een kater van veel verloren wedstrijden in 2019. En dat is echt niet nodig. Ik was, ben en blijf supertrots op mijn meiden. Ze doen het toch maar even….…”, besluit Cindy Doorduin haar verhaal.

Er zijn nog drie wedstrijden te spelen voor de handbalsters van Rozenburg. Op 17 maart tegen TOGB; op 24 maart tegen Roda’71 1 en op 26 maart tegen Hercules de tegenstander van afgelopen zondag. Alle drie uitwedstrijden.