Het was een prima potje waterpolo in zwembad De Veur in Zoetermeer. SCOMZeehondDuck verkocht afgelopen zaterdag de huid duur, maar ook al hadden de waterpoloërs van Hoogvliet/Rozenburg/Brielle meer verdiend moest de ploeg van Timo Heskes zonder punten in de tas naar huis. Timo Heskes nam in Zoetermeer de honneurs waar van coach Harry Kok. Heskes verloor met zijn ploeg, het werd 6-4 voor thuisploeg WZC.

Timo Heskes als coach op de bank, een nieuwe ervaring

“Mijn eerste echte coach ervaring is toch lastig. Normaal ben ik toch gewend om als scheidsrechter langs de kant te staan en dan bekijk je het spel toch anders. Zeker ook omdat je toch niet zeker weet of je de goeie beslissing neemt. Maar zo over het geheel gezien is het een hele leuke ervaring”, had Heskes zijn optreden als coach liever met een puntje afgesloten. “Het was een prima wedstrijd en er had zeker een puntje ingezeten. Maar dan moet je wel het netje zien te vinden. Jammer genoeg missen we dan toch de rust om hier een goed resultaat neer te zetten. Met nog 2 hele lastige wedstrijden te gaan (Sassenheim thuis en ZPC uit) zal het niet makkelijk worden om ons te kunnen handhaven. Nu heeft de Wave ook nog 2 sterke tegenstanders (WKZ en Z&PC de Gouwe). Geheel onmogelijk is het dus niet.”

Zoals Timo Heskes aangeeft is het niet onmogelijk maar zal SCOMZeehondDuck wel minimaal een wedstrijd moeten winnen en is dan afhankelijk of Wave de laatste twee wedstrijden nog punten gaat morsen. Afgelopen zaterdag kwam het eerste doelpunt na 11 minuten en 4 seconden, iets wat op het derde klasse niveau Bond niet zoveel voorkomt. Ploegen leken aan elkaar gewaagd. Bij SCOMZeehondDuck ontbrak, naast coach Harry Kok, ook topscoorder Robert Goedendorp en aanvoerder Ties Jacobs. SCOMZeehondDuck begon goed aan de wedstrijd, zwemmend sterk en kreeg ook kansen op doelpunten. Doelman Gerlof van der Veen was een sta in de weg, maar ook Maik Kok de doelman van SCOMZeehondDuck was in uitstekende doen in Zoetermeer. Maik Kok is voor zijn ploeg een puntenpakker en houdt zijn ploeg regelmatig in de race. Zaterdag had hij wat pech met een aantal boogballetjes, maar een puntje was zeker verdiend geweest voor SCOMZeehondDuck.

Maik Kok

“Ja, een punt was zeker verdiend geweest. Hier en daar hebben we een beetje pech en hebben in deze klasse dan niet genoeg kwaliteit om het dan nog om te buigen. Al moet ik zeggen dat de verdediging in een 6-6 aanval en bij een man minder heel goed was afgelopen wedstrijd, daar kunnen we positief op terugkijken Helaas maken we in de 3de periode net wat verkeerde beslissingen met overnemen waardoor ze wat meer ruimte krijgen daaruit scoorde ze ook die lobballetjes.

Heel frustrerend die lobballetjes, zeker omdat ik ze gewoon uit de lucht kan plukken als ik fit ben. Heb sinds mijn knieoperatie nog niet intensief kunnen trainen, het springen gaat nog wel. Maar zeker bij ballen waar ik meer mijn benen moet gebruiken (zoals midvoor ballen en lobjes) mis ik gewoon kracht. Handhaving is nog mogelijk zolang Wave geen punten meer pakt en wij nog een wedstrijd stunten. Wij hebben met Sassenheim en Z&PC Rotterdam wel een lastiger programma dan Wave, die nog tegen WZK mag spelen. Alles geven de komende 2 wedstrijden zodat we het seizoen met een positief gevoel kunnen eindigen”

 

Victor Schuling was de eerste die in Zoetermeer het netje wist te vinden in zwembad De Veur. Maar binnen 12 seconde had Sacha Aknaev de stand met een 5 meter worp weer gelijk gebracht. Het was even de periode van de strafballen. Weer 12 seconde later ging Sacha Akneav in de eigen verdediging in de fout en kreeg ook een strafworp (5 meter) tegen. Doelman Maik Kok hield zijn ploeg in de race en stopte de strafworp. Na de tweede periode een stand van 1-1. In de derde periode liep de thuisploeg WZC dan met een paar lobballetjes weg naar een 4-1 voorsprong, maar toonde SCOMZeehondDuck veerkracht en kwam terug tot 4-3 door doelpunten van Alex Heskes en Jeffrey Meesters.

De Hoogvliet/Rozenburg/Brielle combinatie zette nog één keer aan voor een slotoffensief, kreeg ook kansen, maar ontbrak het aan dat beetje geluk wat je soms ook nodig hebt in het waterpolo. Uiteindelijk stond er na 4 maal 7 minuten 6-4 op het scorebord en moest SCOMZeehondDuck met lege handen terug naar Rozenburg. De ploeg van Timo Heskes had zeker meer verdiend, maar wie de meeste doelpunten maakt wint de pot en dat was afgelopen zaterdag WZC.

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 15th. .