SCOMZeehondDuck heeft er nog alles aangedaan om degradatie te voorkomen. In de laatste wedstrijden werden nog de nodige punten gepakt, maar was de ploeg van Harry Kok ook afhankelijk van de uitslagen in de andere zwembaden. Zeker die van Wave en die was afgelopen zaterdag opmerkelijk. Een 23-4 overwinning op mede degradatiekandidaat WZK. SCOMZeehondDuck kon een punt pakken tegen de nummer 3 van de ranglijst Sassenheim. In de Rozenburcht werd het 7-7.

Het puntje afgelopen zaterdag was niet genoeg om degradatie uit te stellen. Vooral in de vierde periode kwam SCOMZeehondDuck nog dicht bij de overwinning maar meer dan een gelijkspel zat er niet in. De wedstrijd tussen Wave en WZK was al eerder op de dag gespeeld en wist coach Harry Kok dat het bijna onmogelijke moest gebeuren om het nog spannend te houden tot de laatste wedstrijddag.

Robert Goedendorp

“Het verschil tussen nu en het begin van de competitie is denk ik toch wel de bankbezetting. In het begin van de competitie wil je ook niet te snel mensen uit een tweede team vastspelen zodat ze niet meer met hun eigen team kunnen spelen. En een speler als Sacha Aknaev mis je ook wel”, probeerde topscoorder Robert Goedendorp de vinger op de zere plek te leggen (Aknaev was meer dan een half seizoen op stage in het buitenland). “Misschien zijn we ook wel wat beter gaan spelen. We wisten de uitslag van Wave tegen WZK en alleen winst tegen de nummer 3 had ons nog even in de race gehouden. Maar we starten opmerkelijk goed. We wisten dat het veel zwemmen zou worden maar de ebde langzaam weg en kwamen er veel kansen over en weer. Ze liepen wel wat weg, maar in de vierde periode konden we dat nog aardig rechttrekken. Tegen de nummer drie op de ranglijst een punt pakken is niet verkeerd. Alleen hielp het ons niet in de strijd tegen degradatie. Maar een goed resultaat zeker als je bedenkt dat we ook niet compleet waren en wat ik me kan herinneren niet zoveel gewisseld. Zelf moest ik er aan het einde van de tweede periode uit met een bloedneus. Lastig om dat weer snel dicht te krijgen, maar uiteindelijk kon ik begin derde periode weer in het water.”

Net als in Zoetermeer tegen WZC was doelman Maik Kok weer in goede doen. Een aantal keren hield hij, met fraaie reddingen zijn ploeg in de race. Een wedstrijd waar de beide scheidsrechters best veel lieten spelen. SCOMZeehond heeft de huid duur verkocht en als we naar de laatste wedstrijden kijken een ploeg die eigenlijk wel thuis hoort in de derde klasse Bond. Maar de cijfers vertellen anders. Voor de meeste spelers en het verjongen van het team is een jaartje wat lager spelen misschien niet eens zo slecht. De aansluiting met de jeugd kan dan sneller worden gemaakt.

“We hebben deze twee seizoenen wel ervaring opgedaan. Dat kunnen we meenemen naar volgend seizoen”, gaat Robert Goedendorp verder met zijn verhaal. “We zijn niet gelijk de gedoodverfde kampioen zo gaat dat zeker niet, maar we speelde de laatste twee seizoen steeds tegen degradatie en dat is ook best lastig poloën. Onze ploeg komt niet zo makkelijk aan versterkingen en moeten we het meer hebben van de eigen jeugd. En nu we volgend seizoen niet meer in de Bond spelen is de aantrekkelijkheid ook niet direct om spelers aan te trekken die hoger willen spelen. Maar het is niet anders. Met opgeheven hoofd de derde klasse bond verlaten.”

 

 

Foto’s archief: Doelman Maik Kok en topscoorder Robert Goedendorp

 

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 15th. .