Een meer dan goed begin van de tweede helft van de veldcompetitie. Winst tegen HVOS, een ploeg die onder Indus staat, maar ook verlies tegen Atonium, een avondwedstrijd die eerder was uitgesteld wegens de Marathon van Rotterdam. Het doel van Indus deze competitie is handhaven en die klus lijkt nog lastig genoeg voor coach Cindy Doorduin en haar team.

Dames 1 van ASV Indus begint winnend aan de 2e helft veldseizoen

“Na de 2e plaats in de zaalcompetitie speelt ASV Indus vanaf nu weer op hun eigen accommodatie aan de Laan van Nieuw Blankenburg”, begint Cindy Doorduin haar verhaal. “De tweede helft van het veldseizoen heeft nog 7 wedstrijden voor de zomerstop. Op het veld wordt gespeeld in de eerste klasse en proberen wij ons in deze klasse te handhaven. Voor de start van dit veldseizoen hebben wij nog twee teams onder ons. HVOS uit Spijkenisse en DWS uit Schiedam. Als wij deze teams achter ons kunnen laten, hebben wij een goed seizoen gedraaid in deze klasse. Op zondag 14 april kregen we DIOS uit Den Hoorn op bezoek. Die wedstrijd kon ik wegens werkzaamheden niet bij mijn team zij. Met Kees Schild, trainer van het team langs de kant, begonnen de meiden voorspoedig. Met nog steeds 2 geblesseerden (Britt Doorduin en Mariska van der Bulk)
is de selectie erg klein. Daarom werd Melissa Cremers uit het tweede team gevraagd mee te doen. De wedstrijd werd goed begonnen, gelijk opgaand tot 2-2, maar daarna door snelle break outs en goed verdedigen uitlopend naar 8-3. Nog voor de rust kwam DIOS, mede door de warrige leiding van de scheidsrechter, terug tot 10-8. Na de rust waren de meiden weer goed bij de les, zowel aanvallend als verdedigend en liepen snel uit tot een 13-9 voorsprong. DIOS drong nog wel aan, maar Indus hielden het geduld en bleven geconcentreerd aanvallen en verdedigen. Eindstand 21-18.”

Doelpuntenmakers : Joanne de Leeuw en Ashley Poel 6x, Debbie Lievaart 3x, Margaretha van Seters en Anouk Roest 2x, Iris Quak en Linda van Seters 1x.

Verlies tegen Atonium met Cindy Doorduin weer op de bank

“De door Atomium verzette 2e wedstrijd werd op woensdag 17 april in de avond gespeeld in Rotterdam. Deze wedstrijd zou eerst gespeeld worden op de dag dat de Rotterdamse marathon werd georganiseerd. Onze bereidheid om mee te werken hierin werd ons nu een beetje fataal. De oorspronkelijke scheidsrechter kon niet doordeweeks fluiten, waardoor het NHV iemand van het Hoogvlietse ETC hiervoor aanstelde. Ja en dat werkt helaas altijd in het nadeel van Indus!!”, was Doorduin niet helemaal tevreden met de arbitrage.

“We wisten nu eigenlijk dus al dat we deze wedstrijd bij voorbaat niet gingen winnen. Jammer dat dit nog steeds gebeurd. Al gauw stonden we met 3-0 achter, maar met mooie tegendoelpunten hielden Debbie Lievaart, Iris Quak en Ashley Poel het verschil klein. Toen wij een pingel kregen en Iris Quak voetfout maakte (wat ze nooit doet) en dus het doelpunt niet telde, kreeg de scheidsrechter het helemaal op zijn heupen en floot echt alles tegen ons. Gelukkig bleven de meiden rustig en probeerden het handballend af te maken. De rust gingen we in met een 15-7 achterstand. De tweede helft hebben we het nog geprobeerd en ik moet de meiden nageven, er kwamen hele mooie doelpunten uit. Debbie (Lievaart, red.) en Iris (Quak, red.) maakten het goed af. En daarvoor alle credits voor de meiden. Dit was een wedstrijd die we gauw moeten vergeten. Eindstand 29-15”

Doelpuntenmakers :  Debbie Lievaart en Iris Quak 5x, Ashley Poel 3x, Joanne de Leeuw en Anouk Roest 1x.

Op zondag 12 mei gaat de veldcompetitie weer verder spelen de dames van Indus een uitwedstrijd tegen koploper Ventura uit Schiedam.