Het wordt puntjes sprokkelen en vooral zorgen het lot in eigen hand te houden en niet afhankelijk te worden van andere ploegen. Nu is er natuurlijk het verhaal van de huid van de beer, iets met verkopen en schieten …..……., maar de handbalsters van Indus maken een hele grote kans om ook volgend veldseizoen weer in de eerste klasse te spelen. Zeker met de wedstrijd tegen DWS (26-05) en HVOS (16-06), ploegen die onder Indus staan, nog te goed. HVOS en DWS spelen ook nog eens tegen elkaar (19-05) en die kunnen niet alle twee winnen. Afgelopen zondag was er wel verlies voor Indus dames 1, maar het spel was hoopgevend.

Dames 1 ASV Indus verliest van het Schiedamse Ventura met goed handbal

“Nog een paar puntjes sprokkelen en we zijn veilig in deze zware eerste klasse op het veld. Met nog 2 teams onder ons moeten we echt proberen te handhaven in deze klasse”, is coach Cindy Doorduin toch nog wat voorzichtig in haar uitlatingen. “Ventura staat op de 2e plek en is nog in strijd om het kampioenschap met het Vlaardingse Twist. Dus ook voor hen blijft het belangrijk gefocust te blijven. Helaas is onze selectie nog erg dunnetjes op dit moment. Britt Doorduin is goed op weg om terug te komen na een enkelblessure en Mariska van der Bulk is de rest van het seizoen uitgeschakeld met 2 gebroken vingers. Maar met Melissa Cremers en Bobby Poel uit het tweede team hadden wij 2 wissels deze wedstrijd. Onze tactiek was dit keer iets anders. Rustig de aanval in en juist snel terug om de breaks van Ventura te onderbreken. Eigenlijk ons spelletje andersom …… Dit lukte vrij goed en ook ons eigen spelletje zag er over het algemeen verzorgd en goed uit. Echter de foutjes die gemaakt werden, werden rigoureus afgestraft door Ventura, waardoor zij de grip op de wedstrijd hielden. Doel twee was om Iris Quak in stelling te brengen om zoveel mogelijk van afstand te schieten. Dit deed zij dan ook regelmatig en resulteerde in mooie doelpunten. Tot aan 9-8 ging de wedstrijd over en weer, maar door de eerder genoemde kleine foutjes straften de meiden van Ventura ons af. Rust gingen we in met 15-12.”

In de tweede helft werd de afstand toch wat groter

“Na de rust gingen we weer goed van start. Met mooie doelpunten van Joanne de Leeuw en Ashley Poel kwamen we weer in de wedstrijd en kwamen zelfs tot op 1 doelpunt terug tot 16-15. Toch was het Ventura die het meest gefocust bleef en met een aantal break outs de score uitbouwde tot een 30-22 eindstand.” 

Doelpuntenmakers : Iris Quak en Joanne de leeuw 6x, Ashley Poel en Debbie Lievaart 3x, Margaretha van Seters 2x en Anouk Roest en Melissa Cremers 1x

“Al met al een goede wedstrijd. Met iets minder fouten was het nog heel spannend geworden. Mooi was nog dat de meiden van Ventura zeiden dat ze ons toch wel wat onderschat hadden en dachten dat wij slechter zouden zijn. Dit moet voor de meiden een opsteker zijn om de laatste 4 wedstrijden vol vertrouwen in te gaan.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 10th. .