Heel veel meer dan winnen en ook nog met een groot verschil kan het team van Indus dames 1 niet doen. Indus is afhankelijk van de resultaten van andere ploegen, die ook geen steekjes laten vallen. Naast het bij vlaggen mooi handbal is de doelstelling overleven in de eerste klasse nog niet binnen handbereik. Het worden nog twee moeilijke wedstrijden. Op 6 juni thuis op sportpark Oost tegen koploper Twist en op 16 juni de kraker tegen mede degradatiekandidaat HVOS op sportpark De Brug in Spijkenisse.

Het slot van de competitie wordt meer dan spannend, en de Rozenburgse handbalsters zijn verre van in veilige haven. Voor DWS is het doek al wat eerder gevallen en gaat de tweede degradatie plaats tussen EHC, HVOS en Indus. EHC moet nog tegen de nummer 2 en de nummer 3 op de ranglijst, geen makkelijke opgaaf. Nummer 2 Sima sport/Ventura doet nog volop mee in de strijd om het kampioenschap. HVOS moet nog tegen de nummer 3 Atonium die niets te winnen, maar ook niets te verliezen. En Indus tegen koploper Twist en mede degradatiekandidaat HVOS. Een spannender scenario van het slot van de competitie kan je bijna niet bedenken. Het team van Cindy Doorduin moet blijven winnen, zoals afgelopen weekend.

Mooie zege dames 1 tegen hekkensluiter.

“In de onderste regionen van de 1e klasse, waarin de dames spelen, is het nog heel spannend”, begint coach Cindy Doorduin haar verhaal. “Nog zo’n 4 team zijn aan het strijden om niet op de laatste 2 plekken te belanden, want dat betekent degradatie. Het zal spannend worden, er zijn nog 2 wedstrijden te gaan. De wedstrijd van afgelopen zondag tegen hekkensluiter DWS uit Schiedam moest dus echt gewonnen worden. Met Britt Doorduin weer bij de selectie en Bobby Poel uit DS2 hadden we 2 wissels. In het begin van de wedstrijd ging het nog wat moeizaam. Slordig balverlies, omdat DWS nogal aanvallend verdedigde. Iets waar wij altijd een beetje moeite mee hebben. Iris Quak werd in het midden vastgezet, waardoor er juist vanuit de hoeken moet worden ingestart. Met mooie aanvallen en doelpunten bogen we halverwege de eerste helft de stand om in ons voordeel en dit resulteerde met een 11-16 voorsprong met de rust. Doelpunten vanuit de break door Ashley Poel, benutte pingels door Iris Quak en uitgespeelde kansen van Debbie Lievaart, Anouk Roest, Margaretha van Seters en Joanne de Leeuw”, keek de coach tevreden terug op de tweede helft.

“Doel voor de tweede helft was het uitbreiden van de score”, had Cindy Doorduin haar meiden meegegeven. “En dat werd gedaan. Heerlijk om te zien dat het doel weer zo makkelijk gevonden werd. De pingels zijn voor 100 % benut, Ashley Poel kwam weer op schot en Margaretha van Seters maakte weer mooie doelpunten vanaf de cirkel. De scheidsrechter floot de wedstrijd af met een eindstand van 19-31. Helaas heeft de concurrentie ook punten gepakt, waardoor het voor de laatste 2 wedstrijden heel spannend blijft.”

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 8x, Joanne de Leeuw en Margaretha van Seters 6x, Iris Quak 5x, Debbie Lievaart 4x Anouk 2x