Voor de handballers van ASV Indus begint dit weekend de competitie. De scholen zijn in onze regio nog niet begonnen en na amper wat trainingen staat de eerste wedstrijd voor de deur. Als we met de coach van de dames 1 praten is ze zelf ook nog maar net terug van vakantie. Om 12:10 uur op sportpark Oost aanstaande zondag is Olivio de tegenstander.

Het wordt het tweede seizoen voor Cindy Doorduin als coach van dames 1. Tijd om haar mening te horen over het handbal, de selectie, de doelstellingen en haar ervaring uit het eerste seizoen.

Je gaat aan je tweede jaar als coach beginnen, wat heb je geleerd van je eerste jaar? Wat ga je zeker niet meer doen?Geleerd dat ik naar de meiden best strenger mag wezen en meer aan het teambelang moet denken. Als dat betekent dat er één langer op de bank als wissel zit, dan is dat zo. Vorig seizoen was ik veel bezig met iedereen ongeveer even lang te wisselen en te laten spelen. Lukte vaak niet eens, omdat er altijd zijn die er eerder uitkomen en zelf meer willen wisselen. Meiden hebben aangegeven dat ik daar niet moeilijk over moet doen. Meer sturen en ook strenger worden in aanwijzingen geven.

De trainingen worden door anderen gegeven, is of vind je dat een ideale manier van werken met de groep?Trainen is niet voor mij weggelegd. Heb geen trainersdiploma en vind ik moeilijk. De trainers hebben aangegeven niet te willen en ook niet te kunnen coachen. Niet helemaal ideaal, maar voor nu de beste oplossing. Ze zitten vaak langs de kant en zien wat er goed en fout gaat.”

Hoe kijk je naar de veldcompetitie, voorbereiding op de zaal of toch een competitie waar wat op het spel staat? Wat zijn je doelen dit seizoen voor zowel het veld als ook de zaal? Nu we uiteindelijk toch gedegradeerd zijn is de veldcompetitie weer heel belangrijk geworden. Doel is nu om 2 keer voor het kampioenschap te gaan. Zaalcompetitie geeft wel mijn voorkeur om te knallen en dan zijn 6 a 7 wedstrijden veld wel een goede voorbereiding.”

Hoe ziet je selectie eruit, veranderingen t.o.v. vorig seizoen?De selectie blijft klein helaas. Britt Doorduin is volledig hersteld, Mariska vd Bulk nog lang niet. Haar vingerblessure is een langdurig verhaal. En dan hebben we Linda van Seters nog met zwangerschapsverlof. Zij stroomt op zijn vroegst ergens in de zaalcompetitie in. Als alles goed gaat.

In onze regio nog volop vakantie en dan begint de competitie alweer, hoe gaat dan zo’n voorbereiding?Vorige week zijn we gestart met de trainingen, dus 2 trainingen gehad als de eerste wedstrijd gespeeld moet worden. Is niet veel, maar nog eerder starten is echt, met alle vakanties , niet haalbaar. En de competitie start heel vroeg, maar dat weten we. Is al jaren zo.”

De selectie van AVS Indus dames 1:

Jeanette de Leeuw, Joanne de Leeuw, Ashley Poel, Margaretha van Seters, Iris Quak, Britt Doorduin, Debbie Lievaart, Anouk Roest, Linda van Seters en Mariska vd Bulk.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 10th. .