Als de doelstelling is kampioen worden zowel op het veld als in de zaal zijn er niet veel momentjes van rust voor het team van coach Cindy Doorduin. Toch was de wedstrijd tegen de Treffers uit Krimpen aan de IJssel een makkelijker potje, en de voorlopig laatste wedstrijd in de veldcompetitie. Volgend voorjaar gaat Indus verder buiten om te kijken of Oliveo kan worden verslagen en het kampioenschap in zicht komt. Alhoewel de gestaakte wedstrijd tegen Olivio in de zaal wordt overgespeeld, een veldwedstrijd in de zaal wie daar in het voordeel is? Vanaf zondag begint de zaalcompetitie met ook daar weer hooggespannen verwachtingen. Immers kampioen wordt je niet zomaar.

Treffers echt een maatje te klein voor de meiden van Indus

Coach Cindy Doorduin over de wedstrijd tegen de Treffers

“De wedstrijd van afgelopen zondag bij de Treffers uit Krimpen aan den IJssel stond in het teken van doelsaldo opkrikken. Op dat moment stonden wij tweede, achter Oliveo uit Pijnacker. Niet op punten, maar wel op doelsaldo. En ja, doelsaldo wordt pas als laatste gebruikt bij het bepalen van de stand, maar toch……. de 16 doelpunten die we op Oliveo achterstonden, konden we nu inlopen. Dit was ook het enige dat ik de meiden mee kon geven, snel spel en veel break outs. Ook druk op hun aanval, zodat zij veel tijdspel zouden krijgen.

Vanaf minuut één tot en met minuut zestig werd door het gehele team nagekomen wat was afgesproken. We begonnen zelfs met een pingel na nog geen minuut gespeeld te hebben. Ashley legde de bal achter de doelvrouw van Treffers en vanaf dat moment gingen we los. Break out na break out werden verzilverd, systemen werden ingezet de cirkels werden gevonden. Treffers zette weinig druk op de verdediging, waardoor wij druk gingen zetten op hun aanval. Hierdoor raakten zij zo van slag, dat zij bijna iedere aanval tijdspel kregen. Hier maakten wij gebruik van door weer met snelle aanvallen en breaks te kunnen scoren. Met de rust stond het al 4-16. De meiden gecomplimenteerd met het goede spel, maar vooral met de discipline door te blijven gaan in zo’n saaie wedstrijd.

De tweede helft was niet anders. Met wat aanvallender verdedigen bemachtigden we regelmatig de bal en scoorden we mooie doelpunten. Heel af en toe scoorden de Treffers een doelpunt door wat nonchalanter verdedigen. De eindstand werd uiteindelijk 11-35.”

Doelpuntenmakers : Debbie Lievaart en Ashley Poel 8x, Iris Quak en Joanne de Leeuw 6x, Anouk Roest 3x, Britt Doorduin en Margaretha van Seters 2x

“Voor deze wedstrijd hadden we Yana Mol en Ylva Tuit meegevraagd. Ylva is de keepster van de meiden B en is de toekomstige keepster van Dames 1. Getalenteerd en nu al heel goed bij haar eigen team. Zij heeft haar eerste speelminuten gekregen en deed dit verdienstelijk”, geeft Cindy Doorduin nog wat achtergrond informatie. “Yana speelde al een paar keer met de dames mee, ook een getalenteerd speelster. Het is goed om deze meiden te betrekken bij de senioren. Ook andere meiden van het B team spelen af en toe mee met dames 2. Zij zijn ten slotte onze toekomst en zeer waardevolle aanvullingen aan de toch wat krappe selectie. De kraker tegen Oliveo staat voor 22 november gepland. Deze, eigenlijke, veldwedstrijd is verplaatst naar de zaal en is heel belangrijk voor de start van de 2e helft op het veld in maart 2020. Staan we dan bovenaan of tweede op dat moment?? Aanstaande zondag gaan we weer de zaal in. Geen weersomstandigheden meer die sommige wedstrijden een loterij hebben gemaakt. De eerste wedstrijd spelen we tegen Feyenoord Rotterdam, het vroegere Snelwiek. Ook in de zaal is het doel kampioen worden en moeten we aan de bak.”