Voor veel handballiefhebbers en liefhebsters begint het seizoen nu pas echt. De handbalsport is meer en meer een zaalsport geworden. Afgelopen zondag voor het Rozenburgse Indus’67 de eerste wedstrijd in Rotterdam tegen Feyenoord. De naam Feyenoord het is nog even wennen in de tweede klasse C. Vanaf dit seizoen speelt het vroegere Snelwiek ook onder die naam en draagt het ook het shirt van de voetbalclub op Zuid. Voor het vroegere Snelwiek zeker een meerwaarde en onder de naam Feyenoord zal de vereniging zeker naar een hoger niveau willen. De thuisbasis is sporthal Wielewaal.

Eerste winst in de zaal voor de dames 1 van ASV Indus

Coach Cindy Doorduin over de wedstrijd van afgelopen zondag

Zondag stond de eerste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Geen weersomstandigheden meer als smoes, maar eerlijke omstandigheden voor iedereen. Deze wedstrijd tegen Feyenoord Handbal ( eerder Snelwiek Rotterdam ) stond gepland om 15.50 uur, een late wedstrijd dit keer. Met daarbij nog het uur tijdsverschil stonden de meiden, uitgeslapen en wel, te popelen om aan de wedstrijd te beginnen. Tegen Feyenoord is het nooit makkelijk en dat werd al snel duidelijk. Binnen een paar minuten stonden we met 3-0 achter en werd duidelijk dat dit weer zo was. Feyenoord liep zelfs uit naar een 5-2 voorsprong, halverwege de eerste helft. Het spel moest sneller en er moest meer druk naar voren in de aanvallen. Toen dat eenmaal werd gedaan kregen we weer vat op de wedstrijd. Met break outs van Ashley en 2 mooie doelpunten van Joanne de Leeuw en Marissa van Barneveld ( oud-speelster die af en toe invalt ) en Joanne de Leeuw kwamen we op een voorsprong van 5-6. Echter deze voorsprong was van korte duur. Met een 2 minutenstraf van Britt Doorduin, waardoor een man minder in het veld, werd Feyenoord wat sterker en kwamen ze terug 9-9 en zelfs tot 12-10 in de rust.

Afspraak voor de tweede helft was snelheid en druk in het spel houden. Dit resulteerde in een doelpuntenregen van ons in de eerste minuten van de tweede helft. De stand werd weer omgebogen tot een 12-15 voorsprong. Deze voorsprong lieten we niet meer uit onze handen glippen. Wel bijna, met een stand van 15-16 had Feyenoord nog de kans op de gelijkmaker, maar het doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd. Met een directe tegenaanval scoorde Joanne de Leeuw vanuit de hoek en was het verschil gelukkig weer 2 doelpunten. Feyenoord probeerde het nog wel, maar het lukte niet meer het doel te vinden. Met nog een aantal mooie doelpunten van Britt Doorduin, Iris Quak en Debbie Lievaart en een schitterende redding van Jeanette de Leeuw werd de wedstrijd afgeblazen met een 21-23 eindstand.

Doelpuntenmakers Ashley Poel en Joanne de Leeuw 6x, Britt Doorduinen Iris Quak 3x, Debbie Lievaart en Marissa van Barneveld 2x en Margaretha van Seters 1x

Heerlijk dat we de eerste wedstrijd gewonnen hebben. Het was niet perfect en dit keer stond de aanval beter dan de verdediging, maar ik heb vechtlust gezien en dat maakt ons een team. Gaan tot het uiterste en dat met z’n allen. Dat vind ik heel belangrijk.