Afgelopen zaterdag speelde de dames van Vovero tegen City Bril Krimpen 3. Het zal voor coach Madelon Spee een heel karwei worden om haar ploeg gemotiveerd te houden tot de kerst wanneer de teams opnieuw worden ingedeeld. Het lijkt allemaal te makkelijk te gaan voor Vovero. Het team van Madelon Spee heeft na vier wedstrijden deze competitie nog maar 1 set afgestaan. De terechte koploper in de derde klasse B.

Als Vovero vol had gespeeld had het publiek al na driekwartier weer naar huis kunnen gaan. Krimpen kon geen vuist maken en wist alleen maar te scoren als de thuisploeg slordig aan het spelen was. Coach Madelon Spee gebruikte geen time-outs en dat zegt genoeg. Natuurlijk waren er best wel momenten dat ze normaal zou ingrijpen. Maar ook al speelde Vovero niet het beste volleybal het ging van een leien dakje en als de tegenstander al moeite heeft om meer dan 10 punten te scoren, wat moet je dan in een time-out rechtzetten. Als je ook slechte wedstrijden wint wordt je kampioen. Nu is dat Kampioenschap nog niet aan de orde, maar als dit Vovero eind december niet bij de eerste vier staat hebben ze het heel erg slecht gedaan. Of er na de herindeling sterkere tegenstanders op het pad van Vovero komen zal de tijd leren.

Coach Madelon Spee

“Het was niet best, vooral aan de andere kant van het net”, was Madelon Spee tevreden over de 5 punten, maar zag toch nog wel wat probleempjes om het team gemotiveerd te houden. “Dat wordt lastig. Moet wel zeggen ik had niet meer verwacht dan dit. Krimpen staat niet heel hoog op de ranglijst (middenmoot, red.) en wij miste Jolanda van der Hout die brengt toch wel wat dynamiek in het spel en de geblesseerde Nina Evenhuis. Nina is gelukkig wel op de weg terug. We hebben Eveline Wildeboer gevraagd om als 7e spelers met ons mee te spelen. We moeten het wel met z’n zessen aankunnen. Geen onnodige risico’s. Maar als je iemand op de bank hebt moet die wel spelen, anders wordt het lastig als er iemand in de laatste set vervagen moet worden, koud van de bank kan je niet iemand laten invallen. Omdat ik twee middens miste moest ik wel wat aanpassen. Floor (Taillie, red.) moest van de buitenkant naar de midden. Voor de vaste patronen niet altijd goed. Maar toch hadden de meiden er nog meer moeten uithalen. Als coach kijk je er dan denk ik toch wel anders naar dan het publiek. Ik zag ook dingen die ze echt nog niet goed beheersen en daar moeten we extra op trainen. Voor het publiek zal het waarschijnlijk baggerslecht zijn geweest. Vanavond zat er niet meer in. We zullen nieuwe doelen moeten stellen. We zijn nu een paar wedstrijden onderweg, we moeten met dit team probleemloos bij de eerste vier kunnen spelen. Misschien dat we nog een keertje tegen een beter team komen te spelen, maar dan kunnen we ons zelf ook aan de tegenstander optrekken. We kunnen veel beter dan wat we vanavond hebben laten zien. We pakken wel 5 punten en geven geen set weg. Als je dit niveau ziet komt een vierde klasse als geroepen. Na de kerst zal de tegenstand groter zijn dan komen de sterkere team bij elkaar. Dan zal het zeker niet zo makkelijk meer gaan. Er moet meer tempo in onze set-up, we moeten nog meer druk op onze tegenstander zetten. Sneller gaan spelen en niet zoals vanavond mee gaan in het veel te lagen tempo van de tegenstander.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 2nd. .