In de eerste periode liet het team van Harry Kok de ploeg uit Krimpen aan den IJssel er nog in geloven en stond er na 6 minuten 3-1 op het scorebord. Daarna werd er door de Hoogvliet/Rozenburg/Brielle combinatie orde op zaken gesteld en won SCOZeehondDuck met 6-10. Kok nestelde zich daarmee met zijn team op plaats zes, het hoogst geplaatste heren 1 team.

Een plaats in de middenmoot en een plaats waar coach Harry Kok gelegenheid krijgt om te bouwen aan een jonger team, althans wat jeugd in te passen. Ondanks dat SCOMZeehondDuck een middenmoter is, staat het team van Kok wel op een promotieplaats. In de derde klasse bond, één klasse hoger dan waar SCOMZeehondDuck nu speelt, mogen alleen eerste teams uitkomen. In de eerste klasse A, waar het team van Harry Kok nu speelt, spelen vier eerste teams, De Lansingh, Aquadraat, Westland en SCOMZeehondDuck. Het team wat het hoogst eindigt promoveert naar de derde klasse Bond.

Robert Goedendorp

“Het was dan wel tegen de nummer laatst, maar ook die wedstrijden moeten worden gewonnen. We hebben het niet echt super moeilijk gehad. In het begin dacht ik nog wel even gaat dat wel goed, maar na de eerste set hebben we snel ons eigen spelletje kunnen spelen. We waren zeker de betere partij, zeker na die eerste set. We hadden best een volle bezetting. Rene Bak uit heren 2 hadden we toegevoegd, hij maakte denk ik zijn eerste doelpunt voor heren 1. En Sacha Akneav was wegens familie omstandigheden even terug in Nederland en heeft gelijk weer een wedstrijdje meegespeeld. We hadden het betere van het spel. De Lansingh moest het vooral hebben van een aantal counters. Met de scheidsrechters blijft het een beetje lastig dit seizoen. De nieuwe regels zijn voor de scheidsrechters nog steeds ook lastig. Afgelopen zaterdag weer scheidsrechters die wel wat meer lieten gaan. Maar op onze overwinning was niets op af te dingen.”

In de eerste periode kwam de Lansingh op een 3-1 voorsprong op de thuisbasis in het eigen water in Krimpen aan de IJssel. Thijs Schouten was de enige die het netje achter De Lansingh doelman Barry de Mooi kon vinden. In de tweede periode waren het Daniel Aknaev (2 maal) Robert Goedendorp en Rene Bak die de gasten uit Hoogvliet/Rozenburg/Brielle aan de leiding brachten. Na die inhaalrace was het simpel uitspelen voor het team van Harry Kok.

Stand na: 1e Periode 3-1; 2e Periode 3-5; 3e Periode 5-7 en de 4e Periode 6-10.

Doelpuntenmakers SCOMZeehondDuck: Robert Goedendorp 3 X, Thijs Schouten 2 X, Daniel Akneav 1 X, Rene Bak 1X, Jim Kok 1 X, Jeffrey Meesters 1 X en Sacha Akneav 1 x.

Foto’s archief v.b.n.b.: Jeffery Meesters, Rene Bak, Robert Goedendorp en Thijs Schouten.