Twee wedstrijden in één weekend, dat komt nagenoeg nooit voor, maar dit keer moest het vlaggenschip van ASV Indus het vrijdag opnemen tegen Oliveo uit Pijnacker (inhaalwedstrijd van het veld, maar nu gespeeld in de zaal) en zondag thuis tegen Savosa uit Barendrecht. De in de rust afgelaste wedstrijd tegen Oliveo een aantal weken geleden op het veld moest van de bond in zijn geheel worden over gespeeld.

Niet nadelig voor het team van Cindy Doorduin. Op het moment dat de scheidsrechter toen besloot dat verder spelen niet mogelijk was, stond Indus met 4-9 achter. In de sporthal van buurman TOGB in Berkel en Rodenrijs werd de wedstrijd ingehaald.

Coach Cindy Doorduin over Oliveo

“Of het de drukke werk- of schoolweek voor de meiden was, we kwamen vrijdag nogal moeizaam op gang. Goed was het zeker niet. We begonnen toch wel voortvarend en stonden al gauw met 0-2 voor. De hele eerste helft was het een beetje stuivertje wisselen, echter zowel Oliveo als ook Indus konden niet doorzetten. De ruststand was dan ook 10-10. Er moest iets veranderen, maar wat was moeilijk aan te geven. Snel spelen,  maar dat deden zij ook. Verdedigend weer één collectief zijn, maar dat hadden zij ook. De tweede helft kon eigenlijk alle kanten op gaan. Het begin van de tweede helft begonnen wij sterk, maar kregen nog geen vat op de wedstrijd. Het bleef maar 2 doelpunten verschil, maar deze gaven we met een stand van 13-15 niet meer uit handen. Verdedigend stonden we weer wat sterker en de ballen vielen heerlijk achter de keepster van Oliveo in het doel. Eindstand : 20-24

Doelpuntenmakers : Joanne de Leeuw 10, Ashley Poel 7, Iris Quak 4, Britt Doorduin, Margaretha van Seters en Debbie Lievaart 1x

Door dit resultaat sluit Indus de eerste helft van het veld seizoen als koploper. Inmiddels zijn er al een paar wedstrijden in de zaal gespeeld. De tweede helft van het veldseizoen start weer in maart volgend jaar.

Cindy Doorduin over Savosa

“De wedstrijd op zondag thuis was tegen Savosa uit Barendrecht. Dit team heeft het afgelopen seizoen een goede aanwinst mogen ontvangen. Marisha van der Geest van dit team heeft jarenlang in de eredivisie gespeeld en heeft ook Europacupervaring. Van der Geest heeft besloten dit achter haar te laten en nog een paar jaartjes dichterbij te spelen. Deze sterke speelster was in het begin van de wedstrijd dan ook een echte lastpost voor Indus. Met haar supersnelle schot en verdedigend vermogen kreeg Indus iets te veel respect voor haar en liepen toch wel een beetje achter de feiten aan. Met een stand van 7-7 aan  het einde van de eerste helft krijgen wij vat op de wedstrijd. Marisha van der Geest werd vastgezet door Debbie Lievaart en wij scoren met mooie combinaties schitterende doelpunten. Ruststand is dan ook 11-8 in ons voordeel. De tweede helft houden we Van der Geest kort, waardoor Savosa schrikt en de overige speelsters het zelf moeten doen. Dat gebeurt echter niet en wij stomen door met weer geweldige uitgespeelde kansen. Ook Jeanette de Leeuw had een superdag en hield de meest onmogelijke ballen op het doel tegen. Met nog een tiental minuten te spelen en met een stand van 24-12 wordt er iets rustiger aan gedaan. Het wordt weer een beetje slordig, de scheidsrechter vergeet een doelpunt van Debbie Lievaart te tellen en Savosa krijgt nog een opleving, waardoor de eindstand uiteindelijk komt op 25-18.”

Doelpuntenmakers : Joanne de Leeuw 9x, Ashley Poel 6x, Iris Quak 5x, Britt Doorduin en Debbie Lievaart 2x en Anouk Roest en Margaretha van Seters 1x

“De eerste 5 wedstrijden hebben wij, op Oliveo na, de sterkste gehad. Nu moeten zij tegen elkaar en hebben sommigen de eerste punten al laten liggen. Wij krijgen nu de Treffers uit Krimpen a/d IJssel en Conventus uit Zwijndrecht, de nummers 7 en 9. Zij hebben nog niet veel punten, maar het zal niet de eerste keer zijn, dat wij tegen zulke teams punten laten liggen. We moeten alert blijven.”