Vovero dames 1 is zeker van deelname aan de competitie derde klasse hoog die in januari begint. Om de maximale bonuspunten te behalen moet het team van Madelon Spee nog één setje winnen, als woensdag de laatste wedstrijd tegen Smash’66 D3 op de rol staat. Smash pakte tot nu toe nog maar 9 sets in 8 wedstrijden. En Vovero verloor er nog maar 3.

En mooi scenario, nog één set verwijderd van de eerste plaats in de derde klasse B. Niet direct een kampioenschap, maar wel een bonus van 3 punten voor het vervolg van de competitie derde klasse hoog. Afgelopen zaterdag was de laatste thuiswedstrijd van het eerste deel van de competitie. Een simpele 4-0 overwinning en weer 5 punten toegevoegd aan het totaal. Tegenstander Volley2B D7 heeft de 20 punten grens niet gehaald in die wedstrijd. Nog één wedstrijd en dan is het te hopen dat er wat meer tegenstand komt voor het team van Madelon Spee. Woensdag, 11 december 2019, in Alblasserdam moet het team van Madelon Spee nog één keer vlammen om opnieuw 5 punten toe te voegen. Nog één keer de motivatie opbrengen om de volle winst te behalen of gaat de ploeg van Madelon Spee voor dat ene puntje. Voor tegenstander Smash is de uitslag verder niet van belang. Als voorlaatste in de stand op de ranglijst zal Smash ingedeeld worden in derde klasse laag om daar verder degradatie naar een nieuw te vormen vierde klasse te voorkomen. We kijken samen met Madelon Spee terug op de wedstrijd tegen Volley2B.

 

Madelon Spee

“Was niet echt een leuke pot. Veel fouten aan de andere kant van het net. Vaak wachten tot zij een fout maakte, en die kwamen er genoeg. Het voordeel is dat je iedereen speeltijd kan geven. Vooral Nina (Evenhuis, red.) veel te laten spelen. Zelfs een set zonder de twee set uppers gespeeld. Dat geeft al wel aan wat voor wedstrijden het zijn. Nog één voor de nieuwe indeling voor derde klasse hoog.

 

Hopen dat we daar meer weerstand krijgen, hier worden we zeker niet beter van. Ben blij dat deze poule geen heel seizoen duurt, dit houden we niet vol. Probeer maar eens team gemotiveerd te houden. Ik heb dit keer wel een paar time-outs gebruikt maar meer om de meiden nog eens op de afspraken te wijzen. Het wordt meer en meer een trainingspartijtje en dat kan de bedoeling niet zijn. Begrijp wel dat het matig is met de motivatie. Als ik eerlijk ben denk ik ook wel eens wat doe ik hier. Die meiden winnen toch wel of ik er nu ben of niet. En dat kan de opzet van een competitie niet zijn.”

Dit seizoen wel gebleken dat Vovero eigenlijk niet in deze poule thuis hoort en te hopen dat de indeling na de kerstvakantie een ander beeld gaat geven. Ook al is met twee vingers in de neus, om er maar eens een cliché uit de kast te halen, terug naar de tweede klasse niet verkeerd zou zijn. Uiteindelijk willen de volleybalsters van Rozenburg het verloren terrein weer goed maken. Minimaal spelen in de tweede klasse, en gezien de gemiddelde leeftijd van het team kan Madelon Spee nog wel even door met deze groep. Vovero terug op de regionale kaart, lijkt bij de dames wel te gaan lukken en is er voldoende potentie om te werken aan een terugkeer naar een nog hoger niveau.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* We gaan Maaike de Waard volgen tijdens de Hengelo Long Course Challenge 2020. Een wedstrijd zonder publiek en onder strenge Corona richtlijnen.

* Cindy Doorduin Indus ’67 het nieuwe seizoen in een andere rol? En Indus dames 1 toch uitkomen in de eerste klasse ….. binnenkort een gesprek met Cindy.

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Tuesday the 11th. .