In een belangrijke ontmoeting tussen de twee belangrijkste kanshebbers voor promotie naar de derde klasse bond pakte Westand in ’s Gravenzande belangrijke punten. Door een overwinning op de Hoogvliet/Rozenburg/Brielle combinatie is de ploeg van coach Maarten van der Meer, Westland, het hoogste heren 1 team op de ranglijst.

 

Voor SCOMZeehondDuck een wedstrijd waar er misschien wel meer in had gezeten dan de 7-4 die er nu na 4 perioden op het scorebord stond. Een wedstrijd waar de doelpunten duur waren. Het duurde voor het team van Harry Kok 13 minuten en 14 seconden voor Daniel Aknaev het netje achter doelman Ruud Spillekom kon vinden. En dat doelpunt ook nog uit een ‘vijfmeter’ door een overtreding van Westlandspeler Maikel van Dijk. Westland had tot die tijd 3 treffers op het scorebord. Het doelpunt van Daniel Aknaev was ook het teken van de inhaalrace en leek SCOMZeehondDuck nog met de punten in de tas naar huis kon. Na de wedstrijd vond Harry Kok ook dat er meer in had gezeten dan de nederlaag waar zijn ploeg nu mee werd geconfronteerd.

Coach Harry Kok

“Jawel, zat zeker meer in. Te slap, niet echt er voor gaan. Je zag als je even aanzet dat we er gelijk overheen gaan. Ook met de arbitrage hadden we geen geluk. Er was een arbiter niet opgekomen en moest er eenvervanger worden gevonden. Twee keer een arm wegtrekken niet bestraft. Bij ons een speler die er netjes voor komt en er gelijk wordt uitgestuurd. Misschien konden we de spitspositie slecht vinden, maar Robert (Goedendorp, red.) werd ook een paar onterecht teruggefloten. Dit hadden moeten winnen. Tactisch was het ook gewoon slecht. Het was gewoon een slechte wedstrijd. We gaan er op twee gedachte in. We hoeven niet, maar willen wel, dat gaat niet. We zijn dan wel ver weg van een kampioenschap, maar dit was niet goed en onnodig.”

In de derde periode kwam SCOMZeehondDuck nog terug in de wedstrijd. En werd het in het begin van de vierde periode 4-4. En opeens laat de ploeg van Harry Kok de touwtjes vieren terwijl de buit nog niet binnen was. In het verloop van de vierde periode pakte de thuisploeg Westland de overwinning en gaf die niet meer uit handen. De thuisploeg liep uit naar 7-4 en de gasten uit Hoogvliet/Rozenburg/Brielle konden het netje niet meer vinden. SCOMZeehondDuck verloor dure punten ten opzichte van de andere heren 1 teams, waarvan Westland de belangrijkste tegenstander is. Op 4 januari staat de volgende wedstrijd, een bekerwedstrijd, voor het team van Harry Kok op de rol. Speelde SCOMZeehondDuck daar hoofdzakelijk met een verjongd team zal Kok toch overwegen om daar met zijn basis team aan de slag te gaan als voorbereiding op de tweede helft van de competitie.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek

* Choach Madelon Spee van de dames van Vovero, blijft ze bij dames 1, toch gepromoveerd? Wat weet ze van na Corona? We gaan het de coach zelf vragen

* Marnix Sonneveld, het talent met Rozenburse roots kwam vorig seizoen terug naar West. Heeft hij zijn draai gevonden?

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Tuesday the 7th. .