Het zijn mooie titels voor onder de kerstboom. En of je nu voor de vrije Nederlandse vertaling voor de Duitse titel gaat, om het lekker Hollands wil houden of de Duitse titel nog meer gewicht in de schaal legt. De keuze is aan jullie. De voetballiefhebbers denken bij Herbstmeister ongetwijfeld aan Bayern Munchen of Borussia Dortmund, maar bij Winterkampioen moeten we nu toch echt gaan denken aan het succes verhaal van de handbalsters van Indus’67.

Voor coach Cindy Doorduin is het Winterkampioen en die titel verdiend haar ploeg. Zowel op het veld als ook in de zaal is Indus koploper. In de zaal zelfs ongeslagen na 7 wedstrijden. De dames van Indus hadden afgelopen zondag hun laatste wedstrijd van het jaar 2019. Doordat het Nederlands team, bij tegenstander Conventus uit Zwijndrecht, op groot scherm werd bekeken, begon de wedstrijd een half uurtje later. Met Cindy Doorduin kijken we terug op de laatste wedstrijd van dit kalender jaar.

Laatste wedstrijd van het jaar tegen hekkensluiter ook gewonnen!!!

“Met de euforie van de mooie finale van onze Nederlandse dames waren wij net zo gemotiveerd om winterkampioen te worden. Hekkensluiter Coventus, met nog nul punten op de ranglijst, was het jammer genoeg niet aan te zien om het ons moeilijk te maken. Zij hebben 1 keer voorgestaan en dat was de 1-0 bij hun eerste aanval. Het is moeilijk om tegen deze tegenstanders 60 minuten gefocust te zijn en dit was ook in deze wedstrijd het geval. Hele mooie aanvallen met hele mooie doelpunten werden afgewisseld met het schieten op de keeper of heel slecht aanspelen van elkaar. Verdedigend werd weinig fout gedaan, het was helaas steeds afwachten wanneer de scheidsrechter af zou fluiten voor tijdspel. Hierdoor gingen we wat meer offensief verdedigen met het risico dat de tegenstander een gaatje op de cirkel kon vinden om te scoren. Halverwege de eerste helft stond het 3-10. Uiteraard heb ik veel mooie uitgespeelde kansen gezien. Er werd vanaf de linkerhoek en rechterhoek goed het doel gevonden. Systemen werden gedraaid en afgemaakt en onze break outs liepen over het algemeen goed.

Met de rust stond het al 6-16. Moest wel even mijn best doen om ze nog 30 minuten gefocust te krijgen. Tweede helft zijn we offensief in de verdediging gestart. Hierdoor konden we sneller de aanval in, i.p.v. weer die lange aanvallen van Conventus afwachten. Wederom misten wij weer de nodige kansen af te maken. Echter ook weer mooie aanvallen en doelpunten gezien. We waren wel blij dat de scheidsrechter, met een eindstand van 14-29, de wedstrijd affloot.”

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 8x, Joanne de Leeuw 7x, Debbie Lievaart en Anouk Roest 4x, Margaretha van Seters en Iris Quak 3x.

“Met 2 punten voorsprong op Oliveo uit Pijnacker eindigen wij dit jaar. Zegt natuurlijk nog helemaal niets, vorig jaar stonden wij ook bovenaan en verloren wij in het nieuwe jaar te veel wedstrijden, waardoor we al snel daalden op de ranglijst. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, op 5 januari, kunnen we aan de bak tegen Oliveo in Pijnacker. Zij zijn echt onze directe concurrent. Als we deze wedstrijd nu gelijk winnend af kunnen sluiten!!!!”