Je kan er niet omheen. En ook al probeert de coach van de volleybaldames van Rozenburg haar team te beschermen en vooral met twee voetjes in de Rozenburgse klei te houden, was er afgelopen zaterdag weer een dikke overwinning tegen Volley Voorne in Rockanje, 0-4. Goed voor 5 punten. Daarmee lijkt Vovero de te kloppen ploeg deze tweede competitiehelft.

Het is althans, daar lijkt het op na één wedstrijd al duidelijk in de derde klasse Hoog A. DVO uit Oud-Beijerland en Vovero gaan de dienst uit te gaan maken. Beide clubs hebben ook nog eens 3 bonuspunten uit de eerste helft van de competitie en dat is gelijk een redelijke kloof voor de volgers, zeker nu de beide favorieten in de eerste wedstrijd geen fout maakte. Volley Voorne 2 heeft één bonus punt overgehouden uit de eerste helft van de competitie en zou het Vovero moeilijk moeten kunnen maken als ‘best of the rest’. Daar kwam in de praktijk niet heel veel van terecht. Wel was er voor het team van Madelon Spee wat meer tegenstand dan in de eerste helft van dit seizoen. Maar een setje afstaan was niet aan de orde. Of de kampioenspoule nu spannender is gemaakt door de bonuspunten? Het is een overgangsjaar en dat er een vierde klasse moet komen is wel duidelijk. Vovero is daar niet meebezig en heeft maar één doel, zo snel mogelijk naar de tweede klasse.

Coach Madelon Spee

Als we beginnen met ‘iets moeilijker maar nog steeds te sterk’ is de coach van Vovero het helemaal met ons eens. Het was onze samenvatting, maar had zomaar een uitspraak van Madelon Spee kunnen zijn. En daarmee hadden we samen met de coach de eerste wedstrijd van de tweede helft van dit seizoen van afgelopen zaterdag tegen Volley Voorne 2 samengevat. “Beter kan ik het niet zeggen. We hadden de eerste twee sets wat moeite om in ons spelletje te komen. Was een beetje rommelig begin. We speelde in Rockanje in een nieuwe zaal waar we ook nog nooit geweest zijn. En het programma liep heel erg achter, dat gaat altijd ten koste van de voorbereiding. We waren erg zoekende vooral de eerste set. We hebben ook een paar weken stil gestaan (ook om te trainen was er geen zaal beschikbaar). Het leek er op dat er toch wat gemakzucht in het team was geslopen, het ging de eerste competitiehelft te gemakkelijk. Moest de meiden op scherp krijgen. We wisten weinig van onze tegenstander en ik had ze nog nooit zien spelen. Ik heb duidelijk gemaakt dat we zo’n ploeg niet moeten onderschatten. Dan ontstaat er toch wel wat spanning. Wat moeten we verwachten en hoe zwaar gaan we het krijgen. Ze hadden best wel een goede service en dat hebben we in de eerste competitiehelft niet meegemaakt. Op een gegeven moment stonden we ergens met 10-6 achter door een goede service van hun. Nu konden wij daar gelukkig wel wat tegenoverzetten met een antwoord van Esmee Buddenberg, een puntje of 8 oprij. In het spelletje waren ze zeker niet beter. Het was meer dat wij een beetje aan het rommelen waren. Maar nooit getwijfeld dat wij die set niet konden pakken. Ons spel werd gaande de wedstrijd steeds beter en vooral met de service kwamen we er beter in. Volley Voorne kon niet echt een ander spelletje op de mat leggen als waar ze mee bezig waren. Vooral in de derde set hadden we dat door en kwamen ze er niet meer aan te pas. Als het ergens spannend werd kwam dat door onze onnodige foutjes. Maar daar lag dan ook gelijk de valkuil. Rond de 23-24 punten een fout maken kost je dan de set. Kan ook een onoplettendheid zijn van de scheidsrechter. Eigenlijk konden zij niet gevarieerd genoeg spelen. Toen wij dat spelletje doorhadden was de wedstrijd gespeeld. Dat ze in de vierde set dan nog 22 punten halen had vooral te maken met dat bij ons de concentratie wat weg viel. Gelijk het puntje waar we heel scherp op moeten zijn. Voor de wedstrijd had ik Volley Voorne hoog ingeschat. Na DVO, maar in de wedstrijd heb ik dat niet teruggezien. We hadden de ruimte om fouten te maken en Voorne heeft dat niet afgestraft. Als dit is wat het lijkt gaat het vooral tussen DVO en Vovero. DVO maakte ook geen foutje en het gaatje, ook door de bonuspunten, is met de nummer 3 alweer 5 punten.”

Madelon Spee is vooral bezig met vertrouwen tanken voor haar meiden. Het gebaande pad met het oog van een kenner te plaveien met maar één doel, weg uit de kelder van het regionale volleybal. Daar hoort de coach en haar ploeg zeker niet thuis.

Foto's: Madelon Spee, Esmee Buddenberg

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 10th. .