In de eerste twee perioden van de wedstrijd SCOMZeehondDuck tegen koploper d’ELFT H2 leekt het of er een stunt van de thuisploeg in het eigen zwembad de Rozenburcht in de maak was. Coach Kok zag zijn ploeg goed spelen en topscoorder Robert Goedendorp met zijn backhand succesvol. Later in de wedstrijd werd dat wat minder voor de Rozenburger en kon de koploper tonen niet voor niets op plaats 1 te staan.

SCOMZeehondDuck speelde met Aimane Hadouchi in het doel. Vaste doelman Maik Kok is geblesseerd en ook de volgende wedstrijd zal Kok waarschijnlijk nog niet het doel verdedigen. “Ik kwam thuis van mijn werk twee weken terug en volde opeens veel pijn in mijn knie”, vertelde de doelman over zijn afwezigheid tegen de koploper. “Het voelde niet goed en het was/is de knie waar ik ook al eens aan geopereerd ben. Ik heb wel geprobeerd te trainen, maar na een kwartiertje ging het niet meer. Vorige week ook niet gespeeld en vandaag gaat het zeker niet. Denk zelfs dat volgen de week nog te vroeg is. Keeper van junioren A neemt mijn plaats in.” Voor Aimane Hadouchi de eerste competitiethuiswedstrijd in het eerste team. Vorige week tegen Wiekslag in Alblasserdam was de A-junior ook de doelman. “We hadden ook kunnen kiezen voor Roland Grooten. Die is altijd een prima stand-in en een doelman met veel ervaring (heeft lang als eerste doelman gespeeld bij SCOMZeehondDuck, red.), maar als we dan toch moeten verjongen moet zo’n jonge speler de voorkeur krijgen”, was de uitleg van coach Harry Kok op de keuze van Aimane Hadouchi. De thuisploeg sloot de eerste periode af met een 4-2 voorsprong door doelpunten van Robert Goedendorp en Daniel Aknaev. Beiden wisten twee keer het net achter d’ELLFT doelman Sander van der Caaij te vinden. In de tweede periode liep de ploeg van Harry Kok tegen wat uitsluitingen aan, Alex Heskes (2x) en Erik Aknaev en zag de thuisploeg de koploper dichterbij komen en zelfs de tweede periode eindigen op een kleine voorsprong, 5-6. In de derde periode waren de ploegen, en eigenlijk de gehele wedstrijd wel, aan elkaar gewaagd. D’ELFT wat slimmer en doeltreffender op de juiste momenten. Van opgeven was er geen sprake voor SCOMZeehondDuck, maar uiteindelijk liep de ploeg uit Delft uit naar een 7-11 voorsprong en daar kon alleen Erik Aknaev in de absolute slotfase nog wat terug doen. Eindstand, 8-11.

Aanvoerder Ties Jacobs moest even een periode ( de derde periode) overslaan door dat hij een vinger van de tegenstander in zijn oog kreeg. Even last en niet goed kunnen kijken, maar in de laatste set weer inzetbaar.

Aanvoerder Ties Jacobs

“Er had denk ik eigenlijk wel wat meer ingezeten. Ik vond dat we helemaal geen slechte partij boden. Eerste periode vond ik ons erg sterk. In de tweede periode een paar persoonlijke fouten die niet echt nodig waren. In de derde periode krijgen we drie keer een man meer situatie die we niet afmaken, ja er had meer ingezeten. We hebben ons zelf te kort gedaan deze wedstrijd. Ja, dat moment van die vinger in mijn oog. Ik wilde draaien op het moment dat hij naar voren kwam, maar hij kwam er vol in en voelde ik wel iets bij mijn oog. Gooide de bal nog wel naar de keeper om rust te krijgen, maar ook de scheidsrechter vond dat ik moest wisselen. Het doet niet heel veel pijn, zicht is nog een beetje onduidelijk. Het valt wel mee denk ik, was een sportieve wedstrijd. Leuk potje zeker niet gemeen. Concurrent Westland loopt wat weg. Oppassen dat het gaatje niet te groot wordt. Vandaag was hij er niet bij maar Sacha (Aknaev, red.) is weer terug dat is best weer wat scorevermogen erbij. Op je vraag of de keepers wissel van invloed is, nee. Ik heb vandaag geen ballen gezien die Maik (Kok, red.) wel had gepakt. Eigenlijk ben ik er niet zo meebezig. We spelen ons eigen systeem en Aimane (Hadouchi, red.) traint altijd met ons mee. Als je altijd dit systeem speelt moet je in kunnen vallen op elk plaats en is er niets vreemd.

 

 

Coach Harry Kok

“Ja, ik denk dat we ons zelf te kort hebben gedaan. We hebben wat afspraken over de opstelling bij een man meer. Dan zie je soms dat spelers denken ik heb ruimte ik wil zelf ook scoren. Robert was succesvol met zijn backhand zeker in het begin van de wedstrijd. Dat is sterk, zijn spelletje en hij kan dat ook goed. Het zit in zo’n speler. Bal pakken en scoren later lukte het niet meer zo. D’ELFT was net even iets handiger en speelde misschien wat slimmer. Onze jeugdige keeper heeft goed gespeeld. Maar dit is toch iets anders dan bij de jeugd. Met Sacha en Maik hadden we misschien een puntje kunnen pakken. Op je vraag of ik tevreden ben, deels. Sommige dingen kunnen gewoon beter. Maar we zijn zeker niet weggespeeld. Soms gaan we voor eigengeluk en vergeten we samen te spelen. We kunnen beter en dan kan je zo’n wedstrijd ook winnen.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 22nd. .