Een opgave die met de week zwaarder kan worden, maar daar was afgelopen week niet veel van de merken bij Cindy Doorduin en haar team. Indus ging voor de punten naar Vlaardingen en kwam met de punten in de tas terug. Zondag komt Roda naar de Rozenburcht en weer moet er worden gewonnen. Of concurrent Oliveo moet punten gaan morsen. Zondag tegen de Treffers lijkt dat niet aannemelijk, in de thuiswedstrijd won Oliveo met 24-11. De druk dus volop de schouders van de Rozenburgse handbalsters.

Handbalsters pakken draad weer op.

Coach Cindy Doorduin

“Twist uit Vlaardingen stond afgelopen zondag op het programma”, begint coach Cindy Doorduin haar verhaal. “Twist is een erg fysieke ploeg , wat ons niet echt ligt en daar kunnen wij ons weleens aan gaan irriteren, echter wij moesten ons focussen op wat wij kunnen en niet wat zij kunnen. En wij kunnen goed handballen, zijn snel en moet toch wel met trots zeggen goed op elkaar ingespeeld. Grote verrassing was wel dat Linda van Seters, net moeder geworden, stond te popelen om haar minuutjes weer te maken. Fijn, want het gaat spannend worden de laatste wedstrijden en nu hebben we weer een bredere selectie. Ook Mariska vd Bulk gaat met sprongen vooruit. Of zij in de zaal nog mee gaat doen is nog de vraag, maar zij is gelukkig ook weer op weg terug… goede berichten dus….

Vanaf het startsignaal in tempo Twist overtroeven was het doel. Break outs, solide verdedigen, het ging de meiden goed af. Mooie doelpunten door Joanne de Leeuw vanuit de rechterhoek, een heerlijk afstandsschot van Iris Quak, het was zeer prettig om naar te kijken. Twist daarentegen was niet van plan om ons het heel makkelijk te maken en pakte, zeker in het eerste kwartier, ook doelpunten mee. Hierdoor stonden wij wel steeds voor, maar de marge was klein. Vanaf het tweede gedeelte in de eerste helft hadden zij hun kruit verschoten en gingen de doelpunten er steeds makkelijker in. Ook Linda van Seters maakte haar eerste minuten en het leek nooit weggeweest te zijn. Pakte haar taak op de cirkel weer op en maakte ook haar eerste doelpunten weer mee. Met de rust was de stand 7-13 en viel er niet veel te corrigeren aan het spel van de meiden. Alleen geconcentreerd blijven was mijn advies. De tegenstander was al moe, daar maakten de meiden goed gebruik van. We speelden goed, zowel verdedigend als aanvallend. Veel break outs en mooie systemen maakten de tweede helft leuker om naar te kijken zelfs. De deze keer goed fluitende scheidsrechter blies de wedstrijd af met een 16-27 eindstand. “

Doelpuntenmakers : Joanne de Leeuw 11x, Iris Quak 7x, Ashley Poel 4x, Linda van Seters 2x en Margaretha van Seters, Debbie Lievaart en Anouk Roest allen 1x

“Weer 2 punten erbij, maar Oliveo ook, dus het verschil blijft 1 punt. Blijven focussen en vertrouwen houden in onszelf. Dat is wat ik ga blijven zeggen. We zijn goed, dat moet ook iedereen uitstralen. Vorig jaar gingen we hiermee de mist in. Het tweede gedeelte van de zaalcompetitie, vanaf januari, was slecht. We gingen verliezen en de kopjes gingen hangen. Nu zie ik alleen maar goed gespannen gezichten die er met elkaar voor willen gaan”, kijkt Cindy Doorduin vol vertrouwen naar de rest van de competitie.