Het was bijna een galavoorstelling afgelopen zondag in zwembad de Rozenburcht, waar SCOMZeehondDuck de gastheer was van Aquadraat, de ploeg uit Leiderdorp. Na vier perioden stond er 17-3 op het scorebord maar dat had het grootste gemak ook veel hoger in het voordeel van de thuisploeg kunnen zijn.

Harry Kok had op Maik Kok na een volledige selectie ter beschikking. De doelman liet deze wedstrijd nog aan zich voorbij gaan en mocht Aiman Hadouchi de honneurs waarnemen en deed dat met verve. “Valt wel mee hoor was geen galavoorstelling”, was de doelman van SCOMZeehondDuck wel tevreden over zijn spel maar wist ook de betrekkelijkheid tegen een veel minder ploeg op de juiste waarde te schatten. “Ik denk dat ik een paar ballen goed heb tegengehouden. Het bevalt natuurlijk wel in het eerste team, maar of ik Maik kan vervangen ligt echt aan hem. Ik doe graag mee en wil graag helpen, zou zeker leuk zijn om met het eerste mee te kunnen doen. Ik speel van af mijn tiende al waterpolo en altijd in de hoogste jeugdteams. Of het een kamikazeacties was aan het einde van de wedstrijd weet ik niet. Ik speel in het A-jeugdteam en ga als de stand er naar is wel eens vaker als speler mee naar voren. We hadden nog 15 seconden en we stonden er riant voor. Het is gevaarlijk dat zag je ook wel. Met zo’n stand kan je het nog altijd even proberen. Leuk om dan als keeper ook nog even de scoren. Of ik volgende week weer speel, geen idee. Ik wil graag en als kan helpen doe ik dat. Ook wel een beetje aan mijn eigen team denken. We wachten het af.”

Links Robert Goedendorp ... onder Wie de jeugd heeft ......

Na de eerste periode stond er al 6-1 op het scorebord in de Rozenburcht en dat hadden ook in die fase van de strijd al wel dubbele cijfers kunnen zijn. De thuisploeg speelde vrijuit maar benutte niet elke kans. Bij SCOMZeehondDuck is Sacha Aknaev weer vaste basis speler en dat is een welkome versterking voor het team van Harry Kok. Aan het einde van de tweede periode stond er 10-2 op de borden en liet de thuisploeg de touwtjes zichtbaar vieren. Het gemak waarmee Aquadraat aan de kant werd gezet was debet aan de nonchalance die zich langzaam van de ploeg meester maakte. A jeugd keeper Aimane Hadouchi was pas twee keer gepasseerd en verder nauwelijks getest. En als het erop aan kwam lijk SCOMZeehondDuck een opvolger te hebben als Maik Kok niet beschikbaar is. Natuurlijk weinig getest, maar een doelman moet er ook staan als hij minder in het spel betrokken wordt. In de derde periode werden er maar 3 doelpunten gemaakt en werd er door de ploeg van Harry Kok niet echt meer aangedrongen. SCOMZeehondDuck speelde de wedstrijd bijna professioneel uit en werd Aquadraat gespaard in de Rozenburch, het gaat te ver omdat een verdienste van de ploeg van coaches Rob Westgeest en Owen Gibson te noemen. Bij de coach van de thuisploeg is onze eerste vraag ‘Galavoorstelling’.

 

Harry Kok

“Nee dat niet, ze waren te langzaam, geen spelinzicht. Ze staan onderin dat zegt denk ik genoeg. Geen idee of dit de sterkste opstelling was. Misschien veel zieken of afwezigen? Bij hun is het bad denk ik een beetje smaller, althans zo ziet het er uit. Misschien heeft dat meegespeeld. Dan kan je wel denken die teller moet over de twintig. Je ziet ook dat de scheidsrechters iets anders gaan fluiten bij zo’n stand. Aiman (doelman thuisploeg, red.) heeft een prima wedstrijd gespeeld Verre ballen vindt hij nog wel lastig, maar heeft een prima reflex. Ja zo,n actie aan het einde van de wedstrijd moet je hem dan maar gunnen. Er was wel overleg geweest. Ze zien dat bij de keeper van de dames van het Nederlands team. En dat wilde hij kennelijk ook.”

Kok wisselde telkens zijn hele bank om de spelers zoveel mogelijk minuten te geven. Tegen dit soort tegenstanders moeten er minuten worden gemaakt door het hele team. Volgende week weer een tegenstander uit de onderste regionen, Katwijk H3. Alhoewel SCOMZeehondDuck er in de heenwedstrijd best moeite mee had. In de Rozenburcht werd het een nipte overwinning met 6-5. Als je niet scoort blijft het spannend, vertelde topscoorder Robert Goedendorp over die wedstrijd. Of de ploeg van Harry Kok het aanstaande zaterdag weer zo makkelijk krijgt?

Stand na: 1e Periode 6-1; 2e Periode 10-2; 3e Periode 13-2 en de 4e Periode 17-3.

Doelpuntenmakers SCOMZeehondDuck: Alex Heskes 5X, Sacha Aknaev 5X, Robert Goedendorp 4 X, Daniel Akneav 1 X, Kevin Bergwerf 1X en Daniel Aknaev 1X.

 
What do you want to do ?
New mail
 
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek.

* Marnix Sonneveld, het talent met Rozenburse roots kwam vorig seizoen terug naar West. Heeft hij zijn draai gevonden?

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Wednesday the 15th. .