Vovero won wel afgelopen zaterdag in Spijkenisse van Spivo, maar liep toch schade op. In plaats van in te lopen op concurrent DVO moest Madelon Spee toe zien dat de achterstand met een puntje werd vergroot. DVO hield 4 punten over aan de gewonnen wedstrijd tegen Volley Voorne, en Vovero moest het met 3 puntjes doen na een zwakke start in Spijkenisse.

Het team van Madelon Spee heeft verzuimd om iets terug te doen aan de opgelopen achterstand op koploper DVO. Een gemiste kans want zoveel punten lijkt DVO niet te gaan morsen.

Madelon Spee

“Het is nu even anders dan voor de kerstvakantie”, begint coach Madelon Spee haar verhaal. “De tegenstand is groter dan voor de winterstop. Ook wel logisch de ploegen waar we nu tegen spelen stonden bij de eerste vier van de eerste helft van de competitie. In de eerste helft kon je nog fouten maken en hestellen. Dat kan nu niet meer. Als je nu in de fout gaat maakt de tegenstander daar wel gelijk gebruik van. Aan de setstanden zie je dat misschien nog niet zo maar het was van onze kant gewoon slecht, die eerste twee sets. Je kan natuurlijk zeggen, we waren nog niet wakker, vroeg spelen zijn we ook niet gewend. We waren niet scherp genoeg. Dat is allemaal waar, maar dan nog steeds was het één groot foutenfestival in de service. Dat kost niet alleen punten omdat je ze niet maakt, maar het knaagt ook aan het zelfvertrouwen. Dan is het een wonder dat het dan nog 25-23 wordt. Zij stonden dacht ik 24-19 voor. Ik heb ook gewisseld zodat andere het konden proberen om het om te draaien. Maar ze faalde in de beginfase gewoon alle acht. Dan denk je na zo’n eerste set dit was wel een duidelijk wake-up call, dit moet anders. Dan heb je een tegenstander die denkt hier valt iets te halen, we gaan ervoor. Dan spelen zij misschien de beste wedstrijd van dit seizoen. En dat koste nog een set omdat te breken. Ook in de tweede set waren we niet goed genoeg. Maar ik zag wel dat het langzaam begon te kantelen en het zelfvertrouwen wat terug kwam. Dan verlies je wel met 25-21 en lijkt het slechter, maar in werkelijkheid kwamen we terug in de wedstrijd. Dan zie je in de derde en vierde set dat het begint te lopen en wordt het een heel ander spel. Dat gevoel dat we nog konden winnen begon al wel in de tweede set. Beetje wisselen zodat je net tegen een andere tegenstander komt te staan helpt dan ook mee en gaat dat werken. En dan opeens gaat het lopen. De vierde set 12-25 en de vijfde set 2-15. Kijk of het een leerproces is klinkt leuk maar dit had gewoon niet mogen gebeuren. Kijk als er een paar niet goed draaien kan je als coach met wissels en time-outs nog wat doen, maar als het collectief falen wordt kan je als coach ook niet meer zoveel. Dan moet de knop in de ploeg om. Goed, het was een harde les, maar het positieve is wel dat ze zover zijn en volwassen met elkaar het gesprek aangaan, wat hebben we fout gedaan, wat gaan we anders doen en wat leren we hiervan. Maar nog steeds ben je twee sets kwijt en dat is balen. We hadden er met een viersetter dichterbij kunnen komen. Dat beseffen we ook wel. Boos blijven heeft niet zoveel zin. Vrijdag moeten we er weer staan. Het lijkt toch te gaan tussen DVO en Vovero, dat komt ook wel door die bonuspunten. Voor de rest wordt het wel bijna onmogelijk om de koplopers nog bij te halen.”

Volley Voorne D2 heeft de inhaalwedstrijd tegen RVC/Libanon met 4-0 gewonnen en staat nu op plaats 3 op de ranglijst met 5 punten achterstand op de nummer 2, Vovero.