“Het moet tegen DVO gaan gebeuren”, was aanvoerster van Vovero dames 1 duidelijk na afloop van de gewonnen wedstrijd in Vlaardingen tegen Move4U dames 3. Zonder coach Madelon Spee op de bank wisten de volleybalsters uit Rozenburg de volle winst te pakken. Na een eerste set waar het soms nog even spannend was kwamen de dames van Move4U er verder in de wedstrijd er niet aan te pas.

In de eerste set was er snel een voorsprong voor Vovero die, met Leonie Doorduin als vervangende coach op de bank, gelijk duidelijk wilde maken wie er aanspraak kan maken op een kampioenschap. Op DVO na lijkt Vovero geen tegenstand te hebben in deze klasse. Alleen kan de ploeg van zichzelf verliezen. Als Vovero geconsenteerd blijft spelen worden het allemaal 4 setters die goed zijn voor vijf punten. Gelijk de valkuil voor dit team. Vorige week tegen Spivo moest Vovero ook dure punten achterlaten in Spijkenisse. In vol geconsenteerd zijn en elkaar coachen liggen nog wel wat verbeter puntjes. En na een snelle voorsprong in de eerste set liet Vovero Move4U terugkomen in de set en werd het nog spannend. Met foute service in de slotfase van de Rozenburgse dames kreeg Move4U nog kansen om de eerste set in het voordeel te beslissen. Zover kwam het niet, 23-25 in het voordeel van Vovero. In de tweede set werd het een walk-over. Wat coach Doorduin in de onderbreking heeft gezegd werd niet duidelijk, maar dat Vovero korte metten met de thuisploeg maakte werd wel duidelijk. Tussenstanden van 2-15, 4-20 en 5-25 gaven duidelijk aan wie de bovenliggende ploeg was, zeker als de energiekraan bij de gasten uit Rozenburg aan de Korthoenlaan in Vlaardingen open werd gedraaid. En ook al liet Vovero de touwtjes na die tweede set een beetje vieren was er geen houden aan voor Move4U, derde set, 18-25 en de vierde set 14-25. Vovero speelt met twee spelverdeelsters, maar in de vierde set bleef Kelly Bontenbal op de bank (schouderblessure, red.)

Aanvoerster Floor Taillie

“De eerste set waren we te afwachtend. We kijken eerst wat het tempo is en denken we eigenlijk moeten zelf het tempo maken. Dat zag je in de tweede set. Daar komen ze er niet aan te pas”, weet Floor Taillie precies waar het nog beter kan als wat de jonge routenier met haar ploeg heeft laten zien. Toch waren er nog regelmatig foute services. “Geen idee waar dat door komt. Misschien is de druk om het goed te doen wel te hoog. Als het soms mis gaat ga je er opletten met het idee het mag niet mis en dan gaat het juist mis. Ja, die derde set dip hebben we wel vaker. In zo’n tweede set gaat het te makkelijk en gaan we een beetje hangen en denken dat het toch wel goed komt, we hadden ook helemaal geen tegenstand in de tweede set. Zijn brachten er weer een beetje pit in en dan moeten wij het tempo gaan verhogen. Dan lijkt het van de tribune misschien een beetje of de tegenstander terug kan komen. Maar we hebben op tijd gasgegeven. We moesten in de vierde set met 1 spelverdeelster spelen. Kelly (Bontenbal, red.) is geblesseerd aan haar schouder en die moesten we sparen in de vierde set. Dan kiezen we er bewust voor om alleen met Anouska (Nuij, red.) als spelverdeelster te spelen. We hebben er heel de wedstrijd niet aan getwijfeld dat dit een viersetter en vijf pinten zou gaan worden. Deze wedstrijd hadden we helemaal onder controle. We moeten nu vanaf het begin van een wedstrijd er staan. Elkaar coachen en er honderd procent er voor gaan. Wachten tot DVO een foutje maakt hoor ik je zeggen, maar we gaan voor revanche en pakken de punten af in de uitwedstrijd. Vorige week hebben we iets laten liggen, dat is waar en gebeurd. We mogen verder geen punten meer verspelen en zorgen dat we er tegen DVO staan. In de wedstrijd in Rozenburg waren we conditioneel veel beter. We waren in die wedstrijd te afwachtend en keken wat zij gingen doen. We moeten vanaf nu elkaar coachen en vooral slim spelen.”

Setstanden in Vlaardingen: 1e set 23-25, 2e set 5-25, 3e set 18-25 en de 4e set 14-25.

De wedstrijd tegen DVO Dames senioren 3 staat voor 28 maart op de agenda. Het programma in de derde klasse A hoog.