Laat je niet kisten door een off day, zal coach Harry Kok zeker ook wel hebben gedacht, afgelopen zaterdag toen SCOMZeehondDuck onderuit ging in en tegen Katwijk. Er zijn van die momenten dan gaat het wat moeilijker, wat stroever, niet even van ‘bambambam’, en lijkt het er zelfs op dat het water wat dikker is en vooruitkomen heel moeilijk is of lijkt.

Je wil wel, maar je lichaam heeft niet zoveel zin en dat bij 11 spelers te gelijk. Niet kunnen verschuilen achter een slecht veld (lees knollentuin), de harde wind, dat heb je bij waterpolo niet, dan blijft alleen het fenomeen ‘Off Day’ over. En een off day was het voor SCOMZeehondDuck en stond er na 4 perioden 7-2 op het scorebord. Geen verklaring voor de nederlaag van de waterpoloërs van Hoogvliet/Rozenburg/Brielle.

Het eerste doelpunt was voor SCOMZeehondDuck en Rozenburger Robert Goedendorp de maker. Lang kon de ploeg van Harry Kok niet genieten van die voorsprong. Een paar seconden later was het Jeroen Mulder, van Katwijk, die de gelijkmaker voor zijn rekening nam en nog voor dat de eerste periode gespeeld was had Wim van Beelen voor een voorsprong voor de thuisploeg gezorgd, 2-1. Alex Heskes was nog goed voor de gelijkmaker voor SCOMZeehondDuck bij een man meer situatie, 2-2, maar daarmee had SCOMZeehondDuck al het kruit verschoten. Nog 7 keer na die gelijkmaker was er voor SCOMZeehondDuck een man meer situatie, maar die kansen waren afgelopen zaterdag niet aan Kok en zijn team besteed.

Robert Goedendorp

“Wat ging het stroef zaterdag. We waren met een volledig team daar lag het niet aan. Maik (Kok, red.) weer in het doel, die lag goed te keepen, ook daar lag het niet aan. We hebben geloof ik negen keer een man meer situatie gehad en daaruit maar één keer gescoord. Alex (Heskes,red.), maar eigenlijk niet eens een uitgespeelde kans. Na een seconde lag die bal er al in. Die speler was amper buiten het speelveld. Geen idee wat er was. Ze waren scherp in de counter, denk dat we wel 5 van die momenten hadden en die ballen gingen er ook gewoon in. Gewoon scherp, op het moment dat de bal van je hand af ging begonnen ze al met zwemmen. Als je dan zelf niet scoort zijn ze weg.”

Het zwembad in Katwijk is een 50 meter bad met drijvende doelen en geen muur op bijvoorbeeld bij de start tegen af te zetten, een wat ander golfslag allemaal waar. Maar helemaal nieuw is dat niet voor SCOMZeehondDuck, in Dordrecht en Het Bosbad in Den Haag, zijn het ook 50 meter baden.

“Thuis hadden we ook al moeite met Katwijk”, gaat Robert Goedendorp verder met zijn verhaal. “Een ploeg die ons niet zo goed ligt, althans daar lijkt het op. Coach Harry Kok vond het één van de slechtste wedstrijden die hij dit seizoen gezien heeft. We hebben het zeker wel geprobeerd. Hun keeper (Jelmer van Beelen, red.) had wel een paar fraaie reddingen. Als je in het begin twee keer scoort en daarna niet meer, zegt ook wel wat denk ik. Dat Maik er weer bij was is wel een lichtpuntje. Hij pakte zelfs nog een 5 meter. Maik Kok heeft natuurlijk best al veel ervaring en is gewoon een prima keeper. Afgelopen zaterdag hadden we punten moeten pakken. Dat wordt de komende wedstrijden een stuk moeilijker. Zaterdag de koploper thuis in de Rozenburcht. En de week erop naar Delft voor een potje tegen de nummer 2. Het wordt zeker lastig de komende weken.”

Doelpunten: Robert Goedendorp en Alex Heskes.

Stand na: 1e Periode 1-1, 2e Periode 2-2, 3e Periode 5-2 en 4e Periode 7-2

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek.

* Cindy Doorduin Indus ’67 het nieuwe seizoen in een andere rol? En Indus dames 1 toch uitkomen in de eerste klasse ….. binnenkort een gesprek met Cindy.

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Monday the 3rd. .