Even een kleine discussies op de banken en bij het arbitrale duo. SCOMZeehondDuck had niet goed gewisseld en Erik Aknaev was de achtste speler in het water. Scheidsrechters De Ruiter en van der Putten in discussie. Het gebeurde na een time-out van Den Haag, Het resultaat een 5 meter tegen de thuisploeg SCOMZeehondDuck en een 20 seconde straf (U20) voor het jeugdig talent Erik Aknaev.

Waar lag nu de verantwoording en wat waren de gevolgen. Alex Heskes: “Als je een man te veel in het water hebt, is dat een onterechte speler en mag hij helemaal niet meer terug komen in het spel. Dat was denk ik niet helemaal terecht. In principe is een man te veel een strafworp. Dan komt er een discussie is het een fout van het team of moet de scheidsrechter tellen voor dat hij begint. Dat er niemand in de hoek lag was wel logisch, hij (Erik Aknaev) was te veel en moest er uit. De andere hadden geen fout gemaakt vandaar dat er niemand naar de hoek moest. Volgens mij had het een UMV (uit met vervanging, red.) moeten zijn. Maar de scheidsrechters besliste anders.”

SCOMZeehondDuck afgelopen zaterdag tegen koploper Den Haag. Een op voorhand lastige wedstrijd. Een sterk team met spelers die op een hoog niveau gespeeld hebben wist coach Harry Kok voor de wedstrijd te vertellen. In de wedstrijd in het Bosbad in Den Haag was er ook een nederlaag, 10-7. In den Haag wist de ploeg van Harry Kok in de slotfase aan te klampen, in de Rozenburcht afgelopen zaterdag was het juist die slotfase waar de gasten uit Den Haag het verschil maakten.

Coach Harry Kok

“Op het laatst toch wel weggespeeld. Je ziet in de laatste periode moeten we keuzes maken en zijn we niet slim genoeg om de gaten te dichten. Elke kans is een honderd procent voor hun. We hadden twee man meer op de bank, maar je ziet dat wij vermoeider waren dan zij zijn. Ze spelen slim, sterke midachter, sterke midvoor, een speler die je eigenlijk dubbel moet dekken en dat lossen zij slim op en profiteren. Dit is de terechte koploper, ze zijn naast slim ook nog super snel. Het is zo als het was'. Ze waren beter.”

Doelman Maik Kok en Alex Heskes

“Er zat veel meer in, maar niet voor ons. De eerste periode en een deel van de tweede leek het er nog wel een beetje op. Als naar me zelf kijk, ik zat totaal niet in de wedstrijd en kwam er ook niet in. Had misschien twee reddingen, dat is veel te weinig. Nu hadden we wel twee clowntjes (arbitraal duo) op de kant. Niet dat we daardoor verloren hebben. Maar ze floten soms een beetje vreemd”, stak de doelman van SCOMZeehondDuck toch vooral hand in eigen boezem. “We hebben terecht verloren”, neemt Alex Heskes het gesprek over. Die gasten waren gewoon beter. Die gasten benutte de kansen en de tweede helft van de wedstrijd hebben wij wel veel meer fouten gemaakt. Je ziet dat die gasten hoog hebben gespeeld, een aantal dacht ik zelfs eredivisie. Conditioneel en fysiek veel sterker en ze maken de kansen gewoon netje af. Misschien was dat gedoe met die strafbal het kantelpunt, maar voor de rest gewoon verdiend verloren. Den Haag was sterker. De achterstand op Westland loopt op dus het seizoen uitspelen. Volgend seizoen nieuwe kansen. Er komt wat B- jeugd aan die jonkies spelen in de beker al wel mee. Ze zijn nu nog te jong en nog meer gewicht in de schaal. Als je als jonkie 90 kilo in je nek krijgt is dat even wat anders als dat ze gewend zijn. We gaan werken aan het volgende seizoen en hopen dat het dan weer beter gaat.“

Doelpunten: Robert Goedendorp 2 X, Ties Jacobs, Thijs Schouten, Erik Anaev en Kevin Bergwerff ieder 1 X.

stand na: 1e Periode 1-3, 2e Periode 4-5, 3e Periode 5-8 en 4e Periode 6-13.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek.

* Marnix Sonneveld, het talent met Rozenburse roots kwam vorig seizoen terug naar West. Heeft hij zijn draai gevonden?

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Wednesday the 15th. .