Winst was er wel voor de dames van Indus, die nog steeds op kampioenskoers liggen. Wel mogen de dames van coach Cindy Doorduin geen puntjes meer morsen. Dat zat afgelopen zondag wel goed, simpele winst op De Treffers, 25-11. Maar meer zorgen zijn er voor Indus over sterkhouder Joanne de Leeuw. De rechterhoekspeelster ook sterk in de opbouw moest in de beginfase van de tweede helft geblesseerd het veld verlaten. Knieblessure en hoe ernstig dat uiteindelijk blijkt te zijn is nog niet helemaal duidelijk.

Mocht Joanne de Leeuw langer nodig hebben om weer wedstrijd fit te zijn, is dat zeker een aderlating voor het team van Cindy Doorduin. Er niet bij zijn, van de rechterhoekspeelster, tegen Oliveo is een scenario waar Indus hoopt van verschoond te blijven. Op 22 maart gaat de competitie weer verder, die pauze is in ieder geval in het voordeel van Indus.

Coach Cindy Doorduin

“Nu zijn wij een paar weken vrij. Dit is nodig, want helaas hebben we Joanne de Leeuw geblesseerd aan haar knie. Hopelijk hersteld zij snel en kan ze de laatste wedstrijd tegen Oliveo weer aanhaken”, is coach Cindy Doorduin meer dan bezorgd.

Gelukkig weer winst voor de handbalmeiden van Indus

“Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Treffers uit Krimpen a/d IJssel op het programma”, kijkt Doorduin terug op de wedstrijd van zondag. “Een team uit de onderste regionen, maar natuurlijk altijd gebrand om de koploper te willen verslaan. Na de verloren wedstrijd tegen Savosa moesten de kopjes weer de juiste richting in en deze wedstrijd was er dan ook één waarin we weer het één en ander konden aanscherpen. Zoals de verdediging weer compact laten zijn en aanvallend weer de honderd procent kansen afmaken. Want dat is wat moet staan als de wedstrijd tegen Oliveo eind maart de beslissing gaat geven.

Tegen een team dat niet echt goed handbal speelt is het niet makkelijk spelen. Je kunt je niet 60 minuten lang concentreren als de tegenstander de aanvallen zo lang maakt en de scheidsrechter niet voor tijdspel fluit. Dat we deze wedstrijd winnend af zouden sluiten was wel een feit, maar de eerste helft was heel slecht. Natuurlijk maakten we mooie aanvallen en scoorden we vanuit alle posities, echter solide en vast was het niet. De eerste helft helemaal niet. De rust gingen we dan ook in met een maar 11-7 voorsprong. Natuurlijk moest dit veel meer zijn.

De tweede helft moest beter. Juist nu hebben we nog twee wedstrijden, die we als generale moeten beschouwen. Gewoon je eigen spel spelen, maak gebruik van onze snelheid en zet de verdediging goed neer. En tuurlijk kunnen we dit. De tweede helft liepen we over de tegenstander heen. Mooie aanvallen, doelpunten, waarbij opviel dat ook iedereen zijn steentje bijdroeg aan een goede tweede helft. Er werd veel gescoord vanuit de break out en de hoeken vonden het net redelijk makkelijk. En iedereen heeft gescoord, ook lekker. De eindstand werd 25-11.”

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 8x, Iris Quak en Joanne de Leeuw 4x, Anouk Roest 3x, Linda van Seters en Debbie Lievaart 2x en Britt Doorduin en Margaretha van Seters 1x