De opletten de lezer zal de wenkbrauwen fronsen, De Kempvis? Nee, het was gewoon een wedstrijd in de eerste klasse A van de waterpolocompetitie in district west in en tegen Rotterdam. Maar zonder de hulp van De Kempvis uit Spijkenisse had het wel eens heel anders kunnen lopen. SCOMZeehondDuck won uiteindelijk met 6-8 van Z&PC Rotterdam en dat was meer dan verdiend.

Zelf stonden we voor de gesloten deuren van De Rozenburcht, alles donker en met de berichtgeving met betrekken tot het Coronavirus denk je even, het zal toch niet. Maar even kijken op de telefoon gaf uitsluitsel, snel naar Rotterdam-zuid want daar werd er gespeeld en niet in Rozenburg. En in het prachtige zwembad op zuid moesten we weer wennen, dit keer aan de caps. Enige twijfel slaat dan toch wel toe, bij het verkeerde zwembad en onherkenbare caps bij SCOMZeehondDuck. Topscoorder Robert Goedendorp en coach Harry Kok gaven uitleg. De Rozenburgers waren zonder of met verkeerde Caps afgereisd naar Rotterdam en dan is spelen bij waterpolo onmogelijk. Maar de Kempvis H1, die ook een wedstrijd tegen Rotterdam moesten spelen, waren bereidt hun caps uit te lenen en werd een hoop ellende voorkomen. Won SCOMZeehondDuck in Rotterdam, 6-8 moest De Kempvis een nederlaag incasseren, 10-9.

De wedstrijd

Het was wennen voor SCOMZeehondDuck een groot bad met drijvende doeltjes. De eerste periode was voor SCOMZeehondDuck, 1-2 doelpunten van Robert Goedendorp en Sacha Aknaev. Voor Rotterdam wist Victor Kekesi het net achter SCOM doelman Maik Kok te vinden. De gasten uit Hoogvliet, Rozenburg en Brielle lieten na wat wennen aan het bad goed waterpolo zien. In de tweede periode liep het team van Harry Kok verder weg en stond er bij de zijden wissel 2-5 op het scorebord. Dan zeker voor het publiek, een moeilijk en onnodige lastige, derde periode. Maar wel met een spectaculaire laatste seconde. Rotterdam was teruggekomen tot 5-5 en leek de wedstrijd te gaan kantelen in het voordeel van de thuisploeg. SCOMZeehondDuck keeper Maik Kok wilde daar niet aanmeewerken. De doelman had drie treffers moeten incasseren in die derde periode, maar zorgde zelf voor een huzarenstukje in de laatste seconde. In de paar laatste seconde had Kok de bal en wilde niet op de toeter van einde periode wachten. Met een bijna onmogelijke opgaaf gooide hij de bal vanuit zijn eigen doel over keeper Andrea Susini tegen de onderkant van de lat en via de rug van de verbouwereerde doelman in het doel,5-6. Eentje in het rijtje van beauty’s met zelfs applaus van het thuispubliek. De ploeg van Harry Kok pakte het weer op en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Een verdiende overwinning, 6-8.

Coach Harry Kok over de wedstrijd

Wat gebeurde er in die derde periode? “Net even te makkelijk. Het hoofdje er niet helemaal bij, denk ik. Een paar doelpunten die er normaal niet in mogen. Zat nog wel een foutje van de scheidsrechter bij, binnen een zone waar de tegenstander niet mocht schieten, keurde de scheids het doelpunt goed. Maar de scheidsrechters maakte minder fouten dat wij. Misschien een beetje geluk bij de doelpunt van Maik (doelman Maik Kok, red.) via de lat en de rug van de keeper. Dan is het in zo’n groot bad toch wel een beetje anders. Een baan breder dan in de Rozenburcht. De afstanden zijn groter en dat maakt het lastiger om te spelen, daar moet je erg aan wennen. We hebben eigenlijk nooit meer een twee meter tegen. Nu vier keer en ook op momenten dat we het niet konden gebruiken. We starten goed. Eigenlijk alleen die derde periode waar het even wat minder ging. Een doelpunt waar we slecht verdedigen, Robert (Goedendorp, red.) had beter moeten blokken en onze keeper die niet helemaal vrijuit ging. Dan dat doelpunt waar de scheidsrechter onterecht liet doorspelen, dan gaat het hard. We hadden er veel meer uit moeten halen. Verkeerde keuzes, niet scherp voor het doel. Te veel voor de lange hoek gekozen, maar met een keeper met lange armen lijkt de hoek wel grote, maar is het niet. We hebben de punten gepakt en toch wel redelijk gespeeld. En vooral, de jonkies zijn inmiddels volwaardige eerste teamspelers geworden, met een tevreden gevoel naar de rest van het weekend.”

Doelpunten: Robert Goedendorp 2 X, Sacha Aknaev 2X en Jim Kok, Erik Aknaev, Maik Kok en Jeffrey Meesters ieder 1X.

Stand na: 1e Periode 1-2, 2e Periode 2-5, 3e Periode 5-6 en 4e Periode 6-8.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 19th. .