De volleybalbond heeft per direct alle competities lager dan de eredivisie gestopt. Vanwege het coronavirus kan in ieder geval t/m 6 april niet worden getraind en gespeeld. De bond schrijft aan haar leden “De laatste reguliere competitieronde staat op het programma voor 18 april. Na lang beraad is besloten dat er geen uitvoerbaar scenario bestaat om deze competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen”. Ook voor de Rozenburgse Vovero een abrupt einde, en hoe nu verder….......

 

Voor Madelon Spee, coach van het dames 1 team van de Rozenburgse vereniging, een verrassing. Zij was met haar team bezig aan een goed seizoen en waren er kansen om terug te keren naar de tweede klasse. “Het was wel iets van pats-boem. Je hebt wel eens vaker dat er een poosje geen volleybal is, maar dit keer was het donderdagmiddag de persconferentie en gelijk lagen de trainingen eruit. Wat de echte gevolgen zijn is nog niet duidelijk. De Nevobo (volleybalbond) komt volgende week met een bericht wat ze met de huidige competitie doen. Als ik eerlijk ben heb ik het liefste dat ze dit seizoen wel meetellen. Dat ze bij ons de eerste helft van de competitie meetellen of de huidige nummers 1 en 2 door naar een hogere klasse. Maar ik heb echt geen idee waar het heen gaat. Nevobo wil niet de mogelijkheid open houden om op een later tijdstip de competitie alsnog uit te spelen. Mogelijk worden de trainingen nog hervat of komt er iets van het organiseren van toernooien. Laten we eerlijk zijn, de kans dat we op 6 april weer alles onder controle hebben schat ik niet zo hoog in. En later in het jaar als je al weken niets hebt gedaan wil je dan nog wel? Welke scenario’s de bond gaat hanteren moeten we afwachten. Kan zijn dat dit seizoen geschrapt wordt, of de helft van de competitie als eindstand wordt gezien of kijken hoe clubs er nu voorstaan. Geen idee. Ik kan wel overzien wat het voor Vovero zou betekenen, zelfs voor alle teams, maar dat moet je doorrekenen naar alle afdelingen en klassen en wat dat uiteindelijk betekend, geen idee. Als je zomaar iedereen laat promoveren en degraderen krijg je ergens een te groot aanbod. De promotie- en degradatiewedstrijden ontbreken. Bij ons ligt alles op z’n gat. Ook begrijpelijk, ik spreek wel meiden en via de app communiceren we ook wel. Maar het is nog niet zolang. We zijn pas twee weken onderweg en de meeste zijn bezig, hoe gaat het met werk en studie. We hebben ook een paar leden die in de zorg werken en dan is volleybal echt bijzaak. We zullen ons als Nederland snel de adviezen op moeten volgen anders wordt het allemaal nog erger en gaat de boel op slot. En bij het volleybal moeten we straks voorkomen dat we 5 maanden niets gedaan hebben. Misschien eerder beginnen, of vriendschappelijk spelen. Laten we eerst maar door deze crises heenkomen en hopen dat we er gezond doorheen komen. Volgend seizoen gaan we weer wel eens aan volleybal denken.”

“We zijn er als bond voor om mensen te laten volleyballen en het liefst willen we dus spelen”, vertelt Guido Davio, algemeen directeur van de Nevobo in een schrijven aan de leden. “De afgelopen dagen hebben we diverse scenario’s besproken en uitgetekend, maar door de genomen maatregelen is er volgens ons geen scenario te maken, waarin we voor de Topdivisie en lager op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier nog kunnen spelen om kampioenschap en degradatie. We beseffen ons goed dat dat heel erg teleurstellend is, maar we vinden dat we naar onszelf en naar onze leden eerlijk en duidelijk moeten zijn en met elkaar een verantwoordelijkheid hebben die duidelijkheid te bieden.”

Foto's uit het archief.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 18th. .