De handbalbond heeft een beslissing genomen. Daadkrachtig een streep door het lopende seizoen. Niet afwachten en ja maar misschien en als en dan……. Duidelijkheid voor iedereen en vooral geen onnodige risico’s. En als ze er geen streep door hadden gezet was nog maar de vraag bij het hervatten van de competitie of alles dan wel goed had kunnen verlopen. Spelers of speelsters die toch zouden kunnen denken, nu even niet in die kleine kleedkamers met z’n alle op elkaar, de douches en contact tijdens de wedstrijden. Of teams dan nog spelen met de sterks mogelijke opstelling en een eerlijk verloop van de competitie, is maar zeer de vraag.

 

Coach Cindy Doorduin van Indus dames 1 vindt het meer dan terecht dat er maatregelen worden genomen zoals ze er nu zijn. “ja terecht, tuurlijk... misschien iets eerder moeten doen. Laten we ons nu even aan de regels houden.... al vind ik het soms ook wel moeilijk hoor.”

Een streep door de competitie van de competitie, had je andere maatregelen verwacht.

“Zat er in dat dit ging gebeuren. Helaas voor ons, kans op 2 maal kampioen worden is nu niet meer. Meiden hadden het verdiend. We mogen nog een brief naar de bond sturen en aangeven dat we willen promoveren op basis van de stand nu. Dat gaan ze dan bekijken, hele kleine kans dus, maar ik ga er niet van uit”

Wat heeft de handbalbond besloten.

Huidige stand is eindstand.

  1. Er zijn geen kampioenen.
  2. Er zal op de competitie 2019/2020 geen reglementaire promotie-/degradatieregeling van toepassing zijn.
  3. Promotie/degradatie is wel mogelijk op basis van het Wedstrijdreglement artikel 30 lid. Een vereniging kan bij het bondsbestuur aangeven met een team vrijwillig te willen promoveren of te degraderen. Het bondsbestuur zal vervolgens kijken naar de mogelijkheden hiervoor. Verenigingen kunnen dit kenbaar maken via een aanmeldingsformulier. Waar er meerdere gegadigden zijn voor één plek, wordt op basis van het principe “huidige stand is eindstand” beoordeeld wie er het meeste recht heeft op promotie of degradatie. (Bron: bondsbestuur van het NHV)

Natuurlijk willen we weten of dit nu als een leerzaam seizoen wordt gezien door de coach of een verloren seizoen.

“ja, dus eigenlijk wel verloren seizoen, dit was onze kans. Volgend seizoen is weer anders.” Indus was bezig aan een prima seizoen, zowel in de zaal als ook op het veld. “Met name in de zaal hebben we het goed gedaan, helaas hebben we het wel op sommige cruciale momenten laten liggen. De boog iets te gespannen gestaan, wilden we teveel, soms niet slim gespeeld, echter over het algemeen zijn we een heel sterk team, waarvan de meiden zelf niet van weten hoe goed ze zijn........”

Hoe ziet het volgende seizoen er uit?

Of ik coach blijf en Kees Schild trainer, weten we ook nog niet. We hebben daar verder nog niet over gesproken. Ik heb nu twee seizoenen op de bank gezeten bij dames 1. Ik zou het nog wel een jaartje willen doen, zeker met de huidige selectie. Ik denk, maar nogmaals we hebben het er nog niet overgehad, dat iedereen er nog wel een keertje voor wil gaan. Maar of de club daar ook zo over denkt?”

In hoeverre deze maatregelen direct invloed hebben op Indus als vereniging, is nog moeilijk in te schatten. De club zou in april weer naar buiten gaan en op sportpark Oost heeft Indus ook een eigen clubhuis met kantine inkomsten. Dat is nu even niet aan de orde. Het organiseren van feestjes en bingo’s etc. zal niet plaats vinden en daarmee loopt de vereniging dan ook inkomsten mis. Maar zoals Cindy Doorduin als rode draad door ons gesprek liet lopen “Terechte maatregelen en laten we ons vooral aan de regels houden”.

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 18th. .