Afgelopen zondag hing ook voor handbalvereniging ASV Indus’67 de vlag weer uit. Op sportpark Oost mocht voor het eerst, sinds maanden, weer gehandbald worden. Begin van de ochtend mocht de jeugd aantreden, met daarna de 2 seniorenwedstrijden, waarbij het vlaggenschip van de vereniging, sinds lange tijd weer in de eerste klasse aantrad.

“Na een abrupt einde, door Corona, in het vorige seizoen, werd door de bond besloten dat niemand kampioen werd en ook niemand kon degraderen”, vertelde Cindy Doorduin, tegenwoordig teammanager bij dames 1. “Er werd wel meegedacht en de verenigingen de mogelijkheid gegeven om teams in te schrijven naar een hoger niveau”, gaat ze verder met haar verhaal. “ Daar wij zowel in de zaal als op het veld voor de 1e plaats streden, hebben wij het verzoek op beiden dit seizoen op een hoger niveau te mogen aantreden. Natuurlijk is het zelf zorgen dat je kampioen wordt veel leuker en uitdagender, maar nu mogen wij ons bewijzen. Ons doel op het veld is handhaven, daar het niveau iets hoger ligt dan in de zaal. In de zaal gaan we voor een plek in de middenmoot. Afgelopen zondag stond de eerste wedstrijd tegen Twist uit Vlaardingen op het programma. Vorig seizoen traden wij nog aan tegen hun dames 2, nu was het dames 1. Met de nodige Corona aanpassingen stonden de dames, dit jaar met trainers/coaches Kees Schild en Willem Witte langs het veld, klaar voor de wedstrijd. Twist kwam sterk uit de blokken, met snel spel en zeer doelgericht. De eerste aanval resulteerde al in een doelpunt. Na een beetje aftasten van onze kant, kwamen de meiden op dreef. Joanne Leeuw en, Ashley Poel maakten een aantal mooie doelpunten en ook Anouk Roest werd met een mooie Breakout gelanceerd door Linda van Seters en maakte hieruit ook een schitterend doelpunt (5-2). Tweede gedeelte van de eerste helft lieten we het een beetje liggen en kwam Twist weer terug langszij. Ruststand was 13-12.

In de tweede helft zette wederom Anouk (Roest, red.) door met een break en maakte de 14-12. Helaas werden we een beetje rommelig en misten redelijk opgezette kansen. Hierdoor kreeg Twist de overmacht en maakten ze doelpunt na doelpunt. Ook kreeg Ashley Poel 2x heel discutabel 2 minuten aan haar broek en stonden we met 5 man in het veld. Dit werd goed uitgespeeld door Twist. Met een achterstand van 18-20 en nog maar 5 minuten op de klok krijgen wij 2 pingels die door Joanne de Leeuw feilloos benut worden. De laatste paar minuten werden erg spannend en onder deze druk zijn wij niet zo goed, maar vandaag was het anders. Met Ashley (Poel, red.) in de break en nog 2 mooie hoekdoelpunten van Joanne (de Leeuw, red.) werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 23-20.”

Doelpuntenmaaksters: Joanne de Leeuw en Ashley Poel 8x, Anouk Roest 3x, Iris Quak en Margaretha van Seters 2x

“De eerste 2 punten zijn binnen en dat voelt goed. Na maanden moesten de meiden ook weer aan elkaar wennen en dat ging goed. Zijn al weer een poosje aan het trainen en ziet er goed uit allemaal. Nu weer wat meer standvastigheid en zorgen dat de dipjes niet te groot worden.”

Mariska van de Bulk is na een lange blessure weer terug in het team van Indus dames 1. Indus gaat de competitie spelen met de volgende speelsters: Ashley Poel, Linda van Seters, Margaretha van Seters, Jeanette de Leeuw (keepster), Joanne de Leeuw , Iris Quak, Britt Doorduin, Debbie Lievaart, Anouk Roest, Mariska vd Bulk en Jessica de Leeuw *2e keepster