Een beetje vertekend beeld is het wel in de eerste klasse in de zaal bij de handbalsters van Indus. Het team van Cindy Doorduin staat dan weliswaar op plaats 1 op de ranglijst, maar er is nu al een groot verschil in gespeelde wedstrijden. Het gaat zeker goed bij de Rozenburgse dames laat daar geen misverstand over bestaan, maar voor de loftrompet is het nog een beetje vroeg.

Voor de coach en haar team is het nog niet echt een thema, meespelen voor de prijzen en afgelopen zondag ging het meer en meer over arbitrale missertjes dan over de stand op de ranglijst. De wedstrijd tegen Savosa in Barendrecht eindigde in een gelijkspel, 29-29, waar een overwinning meer op z’n plaats was geweest. Zeker als je een prima voorsprong uit handen geeft. Alhoewel de dames uit Rozenburg in de tweede helft ook nog op achterstand kwamen.

Coach Cindy Doorduin

“We speelde afgelopen zondag uit tegen Savosa in Barendrecht. Helaas kwam de scheidsrechter niet opdagen en is de thuisspelende partij verplicht een vervanging aan te wijzen. Een thuisfluitende scheidsrechter is dan niet fijn”, begon Cindy Doorduin met haar verhaal.

“Ondanks deze tegenslag begonnen de meiden goed aan de wedstrijd. Binnen de kortste keren stonden we voor met 0-4 door heel slimme en mooie aanvallen. Vanaf dat moment gaat Savosa ook scoren en laten beide teams de score oplopen. Vooral vanaf de opbouw werden mooie doelpunten gemaakt door Britt Doorduin, Iris Quak en Ashley Poel. Systemen lopen goed en ook vanaf de cirkel vinden we het doel door Linda van Seters. Met een 11-16 stand gingen we de rust in. Nu was het zaak de meiden scherp te houden. Het verschil zo minstens te houden. Echter al binnen 3 minuten maakte Savosa 3 doelpunten na elkaar. Even een minder momentje voor de Indusmeiden. Met een serie doelpunten van Ashley Poel achter elkaar kwam de stand op 15-21. Helaas ging toen de scheidsrechter een rol spelen in het verhaal. Zonder zelf de stand bij te houden en het over te laten aan de wedstrijdtafel werd de 21ste doelpunt niet geteld. Savosa kwam hierna terug en ging er zelfs overheen. Deze domper moest even snel verwerkt worden en bleef het aan het eind van de tweede helft erg spannend. Rommelig einde dat resulteerde in een 29-29 eindstand. Met het niet getelde doelpunt dus eigenlijk winst. Helaas, maar toch ook onszelf wel een beetje aan te rekenen. Als we een voorsprong van 5/6 doelpunten weggeven dan wordt het ook erg spannend.”

Doelpuntenmakers: Ashley Poel 11x, Iris Quak en Joanne de Leeuw 6x, Britt Doorduin 4x, Linda van Seters 2x en Mariska Witte 1x

Voor de handbalsters van Indus nu twee weken geen wedstrijden. In een periode dat er geen publiek aanwezig mag zijn tijdens de wedstrijden niet helemaal ongunstig. Op 5 december staat de uitwedstrijd tegen Schipluiden op de rol en op 12 december thuis in de Rozenburcht tegen Roda’71. Later meer …….

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 13th. .