De meeste competities zijn of worden stilgelegd voor enkele weken, in ieder geval tot na de feestdagen. Het Nederlands Handbal Verbond is een uitzondering. In alle wijsheid heeft de Handbalbond besloten de wedstrijden die vaak gepland zijn voor 5 uur ’s middags door te laten gaan. Dat trainen, op doordeweekse trainingsdagen, met senioren voor 5 uur in de middag een probleem is, is kennelijk van ondergeschikt belang. Blessureleed ligt op de loer en daardoor wellicht ook competitievervalsing. Het team van Cindy Doorduin, Indus dames 1, heeft een reddende engel.

Indus’67 coach Cindy Doorduin

“Ondanks de restricties van de overheid om na 17.00 uur niet meer te mogen trainen heeft het NHV besloten de handbalcompetitie door te laten gaan en gaan uit van de creativiteit van de verenigingen. Dit bericht kreeg ook de voorzitter van Indus, Rodney Mattijs, over de mail 2 weken geleden:, is damescoach Cindy Doorduin toch enigszins verrast over het besluit van de Handbalbond. “Hoe moeilijk is het om met volwassenen voor 5 uur te trainen of op een zaterdag, als je zondag een wedstrijd hebt. Zonder trainen wel wedstrijden spelen is natuurlijk niet okee, blessures liggen om de hoek en je maakt ook weer contact met anderen dan je eigen vertrouwde groep.... Echter, onze reddende engel was de vriend van speelster Anouk Roest. Hij stelde een grote schuur ter beschikking, zette er een handbaldoel in, maakte een cirkel en zie.... creatief wilden ze toch bij het NHV!!! Geen ideale situatie, maar wel nodig om professioneel door te kunnen met de wedstrijden.

Afgelopen zondag op de verjaardag van Sinterklaas stonden wij dus in Schipluiden klaar voor het beginsignaal van de scheidsrechter. Nog steeds is ons doel om lekker mee te draaien in de competitie, maar bovenal een leuk en gezellig potje handbal te spelen. Dit is niet altijd mogelijk, want soms heb je niet verwachte omstandigheden, waardoor een wedstrijd niet altijd verloopt zoals je wilt. Afgelopen zondag was een heerlijke pot handbal. Leuk om te zien, maar op het eind toch weer spannender dan gehoopt. De enige keer dat Schipluiden op voorsprong kwam was in de eerste aanval vanaf het beginsignaal. Daarna domineerde de meiden van Indus de wedstrijd. Schipluiden speelde een snel spel, waardoor omschakelen vaak nodig was. Alert blijven was belangrijk……...
Met mooie doelpunten vanuit de hoek en vanuit de break stonden we halverwege de eerste helft met een mooie 4-10 voor. Ashley Poel en Joanne de Leeuw vonden het doel makkelijk. De rust werd  met een 7-14 voorsprong ingegaan. Nu hebben we vaker een mooie voorsprong gehad in de rust, bij handbal zegt dit niets. Wederom werd in de rust gesproken over deze voorsprong niet weg te geven. Slim spelen, vaker de rust houden en verdediging dicht. En toch weer maken de meiden het weer spannend door de tegenpartij dichterbij te laten komen. Okee, de pech die Schipluiden had in de eerste helft met schoten op doel, lat of door de goed keepende Jeanette de Leeuw werd omgezet in 100% doelpunten in de tweede helft. Wij waren iets minder scherp in de aanval, waardoor Schipluiden langzaam dichterbij bleef komen. Met de stand van 15-17 op het scorebord maakte Joanne gelukkig 2 mooie doelpunten op rij, waardoor de marge weer 4 doelpunten werd. Schipluiden kon nog 2x scoren in de laatste minuten, doordat er bij ons 2 meiden naar de bank werden verwezen, Eindstand 19-21.”

Doelpuntenmakers: Joanne de Leeuw 7x, Ashley Poel 5x, Debbie Lievaart 4x, Britt Doorduin en Mariska Witte 2x en Anouk Roest 1x.

Voor de dames van Indus staan er voor ze bij de kerstboom kunnen gaan zitten nog twee wedstrijden op het programma. Op 12 december tegen Roda’71 en op 19 december tegen koploper TOGB waar het zoals het er nu naar uitziet de koppositie op het spel staat.