Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter HVOS op het programma voor de dames van Indus. Altijd een moeilijke tegenstander, echter dit seizoen lukt het hen niet zich bij de top te voegen. De Indusdames gaan goed. De laatste wedstrijden tegen Roda en TOGB, die ook beide aan de top meedoen, werden gewonnen en ook overtuigend.

“Van HVOS moest gewonnen worden om royaal en alleen, met ruime voorsprong de laatste fase in te gaan”, vertelde Cindy Doorduin over de uiteindelijk verloren wedstrijd tegen HVOS.
“Aan onze stand waren we absoluut verplicht deze wedstrijd te winnen,  helaas kwamen we van een koude kermis thuis en ging de winst naar HVOS, waardoor het toch nog spannend gaat worden de laatste 4 wedstrijden. De hele wedstrijd hebben we achter de feiten aangelopen, alleen in het begin hielden we de Spijkenissers bij met mooie doelpunten van Anouk Roest, Ashley Poel en Britt Doorduin”, gaat de coach van de Rozenburgse handballers verder met haar verhaal. “Het bleef zo'n 20 minuten stuivertje wisselen toen HVOS met 7-10 ineens voorstond. Met nog een paar minuten tot de rust trokken we de stand terug naar 1 doelpunt verschil met een doelpunt van Joanne de Leeuw en een mooie break van Ashley Poel.

In de rust stond iedereen sprakeloos, er moest wat gebeuren, verliezen was geen optie. De verdediging moest compacter en iedereen moest een stapje meer doen. De tweede helft stonden we echter binnen de kortste keren weer met 3 doelpunten achter om vervolgens weer 2 mooie doelpunten te maken en weer aan te sluiten. Dit was de hele tweede helft zo. HVOS stond compact en hun keeper stond goed te keepen. Met Margaretha van Seters, weer terug vanuit haar zwangerschap en jongeling Yara van Ingen uit de meisjes B hadden we 3 wissels op de bank. Er moest sneller gespeeld worden en met vlagen lukte dit ook echt.

Echter we kwamen helaas nooit dichterbij dan 1 doelpunt.”

Cindy Doorduin heeft vertrouwen in haar team

“Dit houdt in dat we nog 2 punten voor staan op Roda en TOGB. TOGB is onze tegenstander van volgende week, dus alle neuzen gaan de goede kant weer op. We hebben een goed team, de meiden kunnen het en we gaan het ook gewoon doen. Zondag was een slippertje, gaan we gauw vergeten en ons op volgende zondag focussen.”

Doelpuntenmakers: Ashley Poel 5x, Britt Doorduin 4x, Anouk Roest 3x, Mariska Witte, Joanne de Leeuw en Margaretha van Seters 2x en Iris Quak 1x