Indus ruim aan de leiding en leek alles in eigen hand, maar op 27 maart ging het mis tegen HVOS, 19-22 werd het in Rozenburg, en op 3 april was TOGB te sterk in Berkel en Rodenrijs, 19-18. Dure misschien zelfs hele dure punten. Afgelopen week was Indus in de uitwedstrijd tegen Twist wel weer succesvol en won met 14-19.

Coach Cindy Doorduin

“Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Twist uit Vlaardingen op het programma. Na twee, toch wel onnodig, verloren wedstrijden hebben wij het in de poule weer spannend gemaakt. Zonde, want alles hadden we in eigen hand. Nu is het de laatste 2 wedstrijden nog erg spannend.
TOGB met 19 punten, maar een wedstrijd meer en wij en Roda volgen met 17 punten. Feit is dat Roda en TOGB nog tegen elkaar moeten, gelijkspel zou hierin het beste zijn... Wij hebben nog Savosa, ook geen makkelijke en DWS uit Schiedam. We zullen hier op doelsaldo moeten spelen, omdat TOGB er beter voor staat dan wij.

De eerste helft van de wedstrijd tegen Twist was de beste die ikzelf ooit gezien heb. De verdediging zat potdicht en Jeanette de Leeuw stond goed te keepen. Binnen no time stonden we met 0-8 voor. Goed spel en break outs wisselden elkaar af. Na 19 minuten lukte het Twist hun eerste doelpunt te scoren. Helaas volgde daarna al snel nog 3 doelpunten, waardoor ze terugkwamen naar 3-8. Met nog een mooi doelpunt van Britt Doorduin van afstand en een mooi cirkeldoelpunt van Ashley Poel gingen we de rust in met 4-10 doelpunt.

Op dezelfde voet doorgaan in de tweede helft was het advies, maar dat is van de kant altijd erg makkelijk gezegd. Twist ging aanvallender verdedigen en dat is altijd wel een dingetje bij de dames. Nooit zijn we in gevaar gekomen, maar een paar doelpuntjes meer voor ons en een paar minder voor Twist had zeker gekund.

Ook in de tweede helft heb ik mooie dingen gezien, Debbie Lievaart en Margaretha van Seters vanaf de cirkel, Iris Quak van afstand, we stonden er gewoon. De eindstand was 14-19 en de 2 punten binnen.

Doelpuntenmakers : Ashley Poel 5x, Joanne de Leeuw 4x, Britt Doorduin en Iris Quak 3x, Debbie Lievaart en Margaretha van Seters 2x

Stand                                             (Dames Senioren ZW DS-1B Z)