Ook voor de handbaldames is het sportseizoen weer begonnen met het eerste deel van de veldcompetitie. Daar waar ooit alleen in de buitenlucht werd gehandbald, zie je nu steeds minder vereniging deelnemen aan de veldcompetitie. Men concentreert zich op de zaal tegenwoordig. Voor veel verenigingen is dat geen probleem, zij hebben een zaal met kantine en of je nu binnen of buiten speelt, de inkomsten komen toch wel binnen. Voor de kleinere verenigingen die een zaal moeten huren, zoals Indus, is dat wat minder. Juist het veldseizoen brengt geld in het laatje. Indus zit in een poule met 5 teams, dus maar 4 wedstrijden voor de zaalcompetitie begint in oktober.

Afgelopen zondag moesten de dames van Indus naar Ventura uit Schiedam. Een jong team gevormd uit een selectie van 28 vrouwen. “Al vanaf het begin was duidelijk dat zij al wat langer aan het trainen zijn en op snelheid wij het niet zouden redden”, begint teammanager Cindy Doorduin haar verhaal. “Met de boodschap vertragend te spelen en bij momenten op de break out te gaan. De eerste minuten waren voor Ventura, maar ook met een mooi doelpunt van Joanne de Leeuw, Vanuit de hoek kwamen de dames op gang. De eerste helft bleef het stuivertje wisselen. Waarbij er door Indus mooie aanvallen op de mat werden gelegd, met nog mooiere doelpunten.”

Tot de rust hielden ploeg elkaar in evenwicht en stond er 9-9 op het scorebord. “Verdedigend stond het goed, aanvallend moest iets slimmer gespeeld worden, kijkt Cindy Doorduin terug op de tweede helft. “Met duidelijke afspraken gingen de dames, in de bloedhitte, de tweede helft in. En dat pakte enorm goed uit. Ik heb zelden zulke mooie, uitgespeelde aanvallen gezien. Break-outs van Ashley Poel en Anouk Roest, een onderschepte bal door Britt (Doorduin, red.), die direct zelf in de break ging en met een mooi lob over de keeper scoorde, het kon niet op. De dames kwamen hierna niet meer in de problemen, vertraagde het spel van de tegenstander en bleef nuchter zelf de doelpunten maken. Ook de goed keepende Jeanette (de Leeuw, red.) weerhield Ventura regelmatig van een score.”

Indus moet met zo’n opening van het seizoen tevreden zijn. Schipluiden won ook thuis van Veneco/Velo met 22-19. Indus en Schipluiden samen aan de leiding. De Rozenburgse dames hebben een beter doelsaldo van +7 waar Schipluiden op +3 bleef steken.