Een lied van Louis Davids, misschien zijn er ook nog handbalfanaten die er ooit van hebben gehoord. Bijna 100 jaar geleden, maar nog altijd is dat niet veranderd ‘wie de meeste doelpunten maakt die wint de match’. En de meeste doelpunten afgelopen zondag op sportpark Oost tegen Veneco maakte de dames van Indus’67.

Afgelopen zondag stond de wedstrijd thuis tegen het Veneco Velo uit Wateringen op het programma. Een gelijkwaardig team, nooit zeker wie er als winnaar uitkomt, althans als we goed naar teammanager Cindy Doorduin luisteren. Twee wedstrijden in de veldcompetitie en evenveel overwinningen. Dan doe je het goed en ben je terecht koploper. Nu is de competitie nog maar net begonnen en de stand op de ranglijst geeft al een vertekend beeld als het gaat over gespeelde wedstrijden. Dios heeft nog helemaal niet gespeeld. De eerste wedstrijd staat voor zondag 18 september op de rol. Tegenstander koploper Indus’67.

“Met dezelfde boodschap als tegen Ventura, vertragend spelen, werd de wedstrijd gestart”, vertelde Cindy Doorduin. “Veneco startte voortvarend en stond al snel met 0-2 voor, maar met een mooi doelpunt van Ashley Poel en een afstandschot van Britt Doorduin kwam Indus langszij. Daarna werd het stuivertje wisselen en stond het in de rust 7-9 voor Veneco, door wat mindere concentratie in onze verdediging”, kijkt Cindy terug op een wat mindere fase tegen Veneco. “Dit had een groter verschil kunnen zijn, echter door goed keeperswerk van Jeanette de Leeuw gebeurde dat gelukkig niet en hield Jeanette ons in de wedstrijd. Zij kon Veneco verhinderen 2 pingels te maken. In de rust werd wel duidelijk dat het vertragende spelen niet heel goed werkte en werd afgesproken dat er wat versnelling in moest. En dat gebeurde, want de eerste 2 aanvallen werden mooi afgerond door Joanne de Leeuw en Margaretha van Seters met een schitterend doelpunt vanaf de cirkel. Hierna werd het wat paniekerig van beide kanten en viellen er wat 2 minuten straffen. Met een stand van 13-12 voor ons heeft Veneco kans op de  gelijkmaker, maar ook dit keer weet Jeanette deze te keren. Vanaf dat moment nemen wij stapje voor stapje steeds grotere voorsprong. Maar het bleef rommelig en vooral erg spanend tot de laatste minuten. Met nog 3 minuten op de klok een voorsprong van 19-16 mocht het niet meer fout gaan. Toch lukte het Veneco om in de allerlaatste seconde nog terug te komen tot 19-18. Maar verder kwamen ze niet en hielden wij de punten op Oost. Al met al veel spanning en leuk om te zien zeker ook als toeschouwer.”