De dames van Indus hadden plannen dit seizoen, tenminste als we goed naar de teammanager geluisterd hebben. Een prima voorbereiding in de veldcompetitie en dan succes zoeken in de zaalcompetitie. Dat doel lijkt verder uit beeld dan ingeschat. Ploegen sterker dan ingeschat?

Teammanager Cindy Doorduin

Het zaalseizoen is alweer vijf wedstrijden ver en geconcludeerd kan worden, dat de meiden van dames 1 het niet makkelijk gaan krijgen. Duidelijk is zeker nu al, dat de poule dit jaar sterker is dan vorig jaar. Toen werd tot op de laatste wedstrijd gestreden om een plekje in de hoofdklasse”, begint Cindy Doorduin haar verhaal.

De selectie is klein en er zijn wat kleine blessures. Gelukkig is Linda van Seters terug na de geboorte van haar tweede kindje. Haar zus Margaretha kamt met een blessure aan haar knie en moet even een paar weken rust nemen. Een ander positief punt is, dat we aansluiting krijgen van de Meiden A. Daar zitten getalenteerde speelsters bij en zij zijn klaar om bij ons ervaring op te doen. Deze meiden worden getraind door oud-speelster Claudette de Bie en oud-speler Aat Quak en is een enorm hecht team inmiddels.

Van de voorgaande 5 wedstrijden zijn er nu 3 verloren en 2 gewonnen.

Indus-Twist 17-19

Internos-Indus 21-13

Indus-TOGB 24-26

DIOS-Indus 25-19

Indus-HVOS 30-12

“Twee wedstrijden waarbij nipt werd verloren, maar had ook zomaar onze kant op kunnen rollen”, gaat Cindy Doorduin verder met haar verhaal. “De laatste wedstrijd, van afgelopen zondag tegen HVOS uit Spijkenisse, werd overtuigend gewonnen en dat was ook even nodig. Linda (van Seters, red.) speelde haar eerste wedstrijd weer mee en Richelle Bol uit de meiden A kreeg ook veel speelminuten. Binnen een kwartier stonden we met 11-2 voor. Wat geoefend moest worden waren de wissels met afmaken vanuit de opbouw en break-outs lopen. En daarin slaagden ze enorm. Vele mooie doelpunten kwamen tot stand, vanuit elke plek. Richelle mocht drie pingels nemen en scoorde er twee, helaas ging de derde op de lat. 

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 30-12.

Doelpuntenmakers: Ashley Poel 8x, Iris Quak en Joanne de Leeuw 5x, DebbieLievaart 4x, Britt Doorduin 3x, Richelle Bol 2x, Anouk Roest, Mariska Witte en Linda van Seters 1x

Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen koploper VenecoVelo uit Wateringen op het programma. 

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 4th. .