Zaterdag speelde het Vovero dames 1 team in Bergschenhoek tegen Volley2B en won met 2-3. Voor de Rozenburgse volleybalsters dan wel een overwinning maar gaf Vovero weer punten cadeau. De patronen die coach Madelon Spee er in slijpt, harde smashes afgewisseld met het simpel en slim plaatsen van de ballen in de vrije ruimte, zijn zichtbaar maar haar ploeg is nog slordig met het weggeven van punten. Niet dat alleen afgelopen zaterdag.

Het lijkt wel of de meiden van Madelon Spee tevreden zijn met spelen in de middenmoot van de eerste klasse A. Of moeten we constateren dat de ploeg te groot is voor een servet en te klein voor een tafellaken. Comfortabel spelen in de midden moot, nooit de druk voelen van spelen in de top van de ranglijst, maar ook nooit echt in de onderste regionen terecht zal komen en gevrijwaard blijft het moeten, lijkt het credo van de ploeg van Madelon Spee. Ook afgelopen zaterdag zat er veel meer in dan de 2-3 overwinning in sporthal de Ackers in Bergenschenhoek. Een prima start in de eerste set bracht Vovero op een 0-1 voorsprong, 25-15. Gezien het spel van de tegenstander komt het gevoel van een vijfpunten wedstrijd bovendrijven. Maar zoals zo vaak vergeten de meiden van Madelon Spee meedogenloos zijn.

Madelon Spee

"Wat je dan ziet is dat we de tegenstander laten spelen en dan wordt het een heel lastig spelletje tegen deze tegenstander", was coach Madelon Spee ook zeker niet tevreden met de uitslag. "Als ze hard slaan pakken we dat achterin goed op maar die halfzachte ballen blijven hangen en dan zie je dat Marijke Blasman alleen maar aan het rennen is. Wat er dan in die 2e set gebeurt? Ik dacht bij een punt of 15 die draaien we nog wel, maar we draaide die set helemaal niet meer om. We lieten hem zeker niet lopen we wilde in de flow blijven maar je verliest zo'n set dan wel. Maar het is wel een voorbereiding naar een 3e set, dus goed blijven spelen. Uiteindelijk hebben we nog mazzel dat je er in de 5e set nog overheen komt, want 3 minuten is weinig tijd om te herstellen van de klap in de 4e set, die we ook weer onnodig uit onze handen laten glippen. Volley2B was kennelijk al blij met de 2 punten en kunnen wij de 5e set beslissen. Maar we laten hier minimaal één punt liggen. Ik ben zeker niet tevreden we geven te veel weg. Zeker tegen een team dat vorig jaar promotie / degradatie speelde en omdat er een plekje vrij komt toch in de eerste klasse kon blijven. Deze ploeg is niet eerste klasse waardig en daar laten wij dan punten liggen. Dit had een 4-0 wedstrijd moeten zijn."

Het zijn vaak de onverklaarbare dingen in de sport waar je als volger of supporter niet veel van snapt. Na een eerste set waar Vovero heel makkelijk en door goed volleybal een de goede kant van de score komt en dat op bijna professionele wijze uit weet te spelen. Klaarblijkelijk ook zonder grote inspanningen. Tussenstanden van 5-10 en 12-21 zijn daar de bewijzen van. En dan die 2e set, bij 11-8 in het voordeel van de thuisploeg lijkt er voor Vovero, met veel routine in de ploeg, nog niets een overwinning van die 2e set in de weg te staan. Maar het werd het eerste cruciale moment in de wedstrijd. In plaats van het kleine gaatje te dichten en er op en er over te gaan zakte de ploeg weg, stribbelde nog wel wat tegen maar kon in die 2e set nooit overtuigen. Of het de inspirerende donderspeech van de coach was, de knop vanzelf om ging bij de routiniers van de ploeg of uiteindelijk het zwakke spel van de tegenstander zal nooit duidelijk worden. Maar in de 3e set kwam Volley2B er niet, net als in de eerste set, aan te pas. In de 4e set weer een cruciaal moment. Vovero geeft een veilige voorsprong uithanden, komt in de slotfase onder druk en weet die set niet over de streep te trekken. Geen 5, geen 4, maar slechts 3 punten leverde de overwinning van Vovero op, verdiend en zeker niet minder mooi als je de 2e en de 4e set even vergeet. Maar de ploeg van Madelon Spee liet kansen liggen om zich in de top 5 te nestelen.

1e set 15-25; 2e set 25-18; 3e set; 17-25; 4e set 25-23 en 5e set 06-15.