De zaal, de herrie, het licht waren allemaal niet de redenen waardoor de meiden van Madelon Spee afgelopen zaterdag met één puntje terug naar Rozenburg moesten. Het was op de 2e set na ver onder de maat. Als er een makkelijk 3-1 winst te behalen was, hadden de dames van Vovero daar tegen RVC/Libanon alle kansen voor. Maar het succes beperkte zich tot de 2e set en verder was het zeker niet de Rotterdamse ploeg die aanspraak kon maken op de overwinning, maar het fout op fout stappelende team van Madelon Spee die daar alle ruimte voor gaf.

Omstandigheden niet ideaal

Verliezen doe je vaak van jezelf, zeker Vovero afgelopen zaterdag. Het zat de ploeg van Madelon Spee niet mee. Aanvoerster Leonie Doorduin voorlopig niet meer beschikbaar, Ilona Arkenbout al vroeg in de wedstrijd met een knieblessure naar de kant en de hele entourage was op z'n minst wat minder. Een donkere hal, wie bedenkt in een sporthal een donkerblauw plafond met felle lichtbakken, en een herrie waar ze op het Kasteel bij Sparta en zelfs in de Kuip jaloers op zouden zijn. Vovero haalde, op de 2e set na, nooit het normale niveau waarmee een tegenstander als RVC/Libanon simpel aan de zegekar gebonden kan worden. Coach Madelon Spee wilde zich achter alle bijzaken niet verschuilen, maar wist dat het vooral haar ploeg was die de punten liet liggen.

Coach Madelon Spee:"Hier heb ik geen verklaring voor"

"Ik weet niet wat ze aan het doen waren, hier heb ik ook geen verklaring voor", vertelde Madelon Spee na de wedstrijd. "Dan denk je dat ze het oppakken en dan gaat het in de 3e en 4e set weer helemaal mis. Die eerste set was ongelofelijk. Ik stond aan de kant met het idee, laat die maar snel over zijn. Ik had echt geen idee wat daar allemaal gebeurde. Na de 2e set dacht ik hier gaan we gewoon met 3-1 winnen, laat ik het over die eerste set maar niet meer hebben. Je zag gewoon als je de druk opvoert, je haalt een paar ballen van de grond wordt het moeilijk aan de andere kant van het net. Dan beginnen we die 3e set nog wel goed maar dan opeens gaan we fout op fout stapelen. Zij speelde niet beter, wij maakte de fouten. Dan moet ik wel zeggen in zo'n herrie zaal, ik ben best een actieve coach maar dat schreeuw je bijna niet aan. Alles wat ik moest zeggen kwam bijna agressief over omdat je stem moest aanzetten, dat is niet mijn stijl. Dan scoren we de mooiste punten en krijgen vervolgens het balletje niet over het net. Daar wordt je gek van als coach. Marijke (Blasman red.) zei ook steeds ik zie de bal pas laat (een spelverdeler kijkt veel omhoog en de ogen moesten steeds wennen aan een donker plafond en felle lichtbakken) maar daar hebben we allemaal niet door verloren. Die 1e set oké dat kan dan nog een keertje maar in de 3e en 4e set geven we het weg. Ik kan er niets anders van maken."

Blessure Ilona Arkenbout valt mee

Al vroeg in de wedstrijd verloor Vovero Ilona Arkenbout. "Ik verdraaide mijn knie", vertelde Ilona. "Mijn voet bleef staan en mijn lichaam draaide door. Er zit wel een beetje vocht in en is nog wel gevoelig, maar zal niet lang uit de roulatie zijn denk ik", was Ilona hoopvol 24 uur na de wedstrijd. Het stond 2-7 in de 2e set toen Ilona Arkenbout haar knie verdraaide en de Rozenburgse dames net aan een geweldige opmars bezig waren. De ploeg pakte het goed op en kwam Moniek Oldenburg voor Ilona Arkenbout in het veld. Madelon Spee wist de rust in de ploeg te houden en won die 2e set met de zelfde cijfers waarmee de eerste verloren werd 12-25. Als er dan in de 3e set ook nog eens een tussenstand van 6-12 op het scorebord staat lijkt het een gelopen race. Maar daarna zakte de ploeg van coach Spee ver weg en werd een gewillige speelbal voor de Rotterdamse dames van RVC/Libanon. De concentratie, het veldspel, de service, opeens was alles onder de maat. Door het verlies is er weer een gaatje naar de top vijf ontstaan. "Volgende week beter", keek coach Madelon Spee alvast weer naar de wedstrijd tegen DVO. Een ploeg uit de top 5, daar kan Vovero laten zien dat het een misstapje was afgelopen zaterdag in Sporthal Kralingen in Rotterdam.

1e set 25-12; 2e set 12-25; 3e set; 25-14; 4e set 25-21