Rozenburger Bryan van der Laan speelt nu een half jaar bij Excelsior Maassluis in de Topklasse. Afgelopen zaterdag speelde hij met zijn ploeg tegen de profs van Sparta. De wedstrijd werd door Excelsior met 0-4 verloren maar meer en meer wordt duidelijk dat Bryan van der Laan belangrijk is voor de tricolores aan de overkant van de Waterweg. Excelsior staat, na een slechte eerste periode, op een verdienstelijke 6e plaats op de ranglijst.

Bryan was op trainingskamp in Spanje, en hoe ziet de toekomst van Bryan van der Laan er verder uit. We waren afgelopen zaterdag bij de wedstrijd tegen Sparta en hadden genoeg vragen voor de voetballer die na Feyenoord, RKC en Rozenburg nu bij Excelsior Maassluis wekelijks zijn wedstrijdjes speelt. Natuurlijk willen we eerst weten hoe het bevalt aan de andere kant van de Waterweg?

"Ik heb het goed naar mijn zin bij Excelsior en voetballend gaat het goed. Het eerste half jaar in de topklasse is goed bevallen. We hadden een redelijke start en pakte wat punten. Daarna verloren we vijf keer op rij en stonden opeens voorlaatste. Gelukkig konden we het weer oppakken. Zaterdag begint de tweede competitie helft en we staan nu op een zesde plaats. In de 2e periode zelfs op kop", verteld Bryan van der Laan. In de tweede periode heeft Excelsior vijf winst partijen en tot nu toe één keer verloren. De ploeg uit Maassluis heeft twee punten meer dan Spakenburg. Volgens Bryan van der Laan is handhaven nog steeds het doel van Excelsior Maassluis, maar een periode gloort toch wel een beetje aan de horizon. "Klopt", vindt ook Bryan van der Laan. "Als we een kans hebben lijkt het nu. Zou mooi wezen om gelijk in het eerste seizoen een periode te pakken. Maar goed zover is het nog lang niet. Maar na dat dipje hebben we ons prima hersteld. Dat resulteerde in die mooie plaats in de tweede periode."

Trainingskamp in Spanje  

"We waren vijfdagen in Barcelona. Heel veel getraind hebben we niet, maar voor het team was het wel goed. Wedstrijd van Barcelona tegen Elche gezien (4-0 winst voor Barcelona red.). Dat was wel een hele belevenis. Ik was wel eens in het stadion geweest voor een rondleiding maar een wedstrijd had ik nog nooit gezien. Het was niet extreem druk bij die wedstrijd. Elche is een wat kleinere club in de primera division. We konden de tweede helft gewoon naar de andere kant van het stadion lopen. Daarna terug in Maassluis weer vol aan de bak voor de tweede helft van de competitie."

Vriendschappelijk tegen Sparta en Sliedrecht

"Afgelopen zaterdag tegen Sparta. Wel een leuke pot maar 0-4 was niet nodig geweest. Als je kijkt hoe snel die eerste doelpunten vallen. Binnen een kwartier met 0-2 achter, ook nog twee counters. Ik denk als we ze langer op 0-0 hadden kunnen houden, was het wel een andere wedstrijd geworden. Maar goed, altijd leuk om tegen dit soort ploegen te spelen. Nu heb ik dat natuurlijk wel vaker gedaan (Bij Feyenoord en de beloften van RKC red.) maar het is gewoon lekker spelen tegen dit soort ploegen en ook leuk voor het publiek. Die spits schopt er drie in, hij is wel goed maar drie is wel te veel. (voor Johan Voskamp was het ook bijna een thuiswedstrijd. Vossie is in het Westland, De Lier, geboren en bij Westlandia en Lyra groot geworden. Net als Bryan van der Laan speelde Voskamp ook nog voor RKC Waalwijk red.). Dinsdag nog tegen Sliedrecht gespeeld, met David Pieters (Van der Laan en Pieters speelde vorig seizoen samen bij Rozenburg red.). David speelde 25 minuten mee en haakte daarna geblesseerd af. We hebben met 5-0 gewonnen en ik mocht zelf ook nog een keer scoren."

Verwachtingen voor de tweede helft van het seizoen

"Handhaving is het uitgangspunt. Maar natuurlijk altijd goed als we mee kunnen spelen voor een periode. We staan er in de tweede periode goed voor dus eigenlijk nu doorpakken en er voor gaan. Maar we moeten ook niet steeds omhoogkijken. Wel leuk, maar het is het eerste jaar voor Maassluis dan moet je ook wel een beetje realistisch blijven en niet denken dat je in de topklasse even kampioen wordt. We zijn klaar voor de tweede helft en zaterdag komt Karwijk. Uit hebben we gewonnen met 1-2 in een mooie wedstrijd, zeker niet onverdiend. Maar Katwijk heeft na een wat mindere periode weer de weg omhoog in het vizier. En wij zitten ook nog lekker in die flow, kan een mooi potje worden."

Koning van de assist en vertrouwen van de trainer

"Ja ik heb er dit seizoen al wel een paar op mijn naam. En inderdaad stond ik toen hoog in die stand in de topklasse. De laatste tijd even wat minder, is ook verder niet belangrijk als ik maar nuttig kan zijn voor de ploeg. Ik moet nog een beetje brutaler worden. Zo af en toe ook wat meer dode spelmomenten opeisen en niet alleen hoekschoppen. De trainer heeft veel vertrouwen in me en dat geeft een goed gevoel. In gespreken met de trainer komt dat ook wel naar voren."

Waar speel je volgend seizoen

"Als het aan mij ligt bij Maassluis. Er is interesse van andere clubs maar ik heb het hier goed naar mijn zin. Het is de tijd van de gesprekken en onderhandelingen, ook in de Topklasse. Ik hoop dat we er uit gaan komen. Maar zaterdag komt Katwijk daar is de focus nu op gericht. Aan die wedstrijd hier thuis in Maassluis moeten we drie punten overhouden."

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 6th. .