"Misschien focus ik me wel te veel op het resultaat", was John Mooiman niet tevreden over zijn verrichtingen in Enter waar hij afgelopen weekend een race reed meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap SuperMoto in de klasse Nationaal. Weliswaar klom Mooiman twee plaatsjes in de algemene rangschikking maar in de beleving van de Rozenburger was dat stapje te klein. "Eerst maar weer eens leuk gaan vinden dan komt de rest vanzelf", was de wijze raad van teambaas, sponsor, begeleider en oud coureur Arjan Schouten.

 

Het was niet mijn dag                

"Op de training al een keertje onderuit gegaan. Bij een heel snelle ronde ging ik net op het gedeelte waar je offroad uitkomt onderuit. Jammer want daardoor kom ik ook geen betere tijd meer neerzetten. Tijdens de kwalificatie was het nog wel droog maar er lag best wel wat zand op de weg, meegenomen uit het offroad gedeelte, en daar kon ik de motor niet meer houden. Ik zat goed achter Renzo (van der Hoek red.) en Robert Botjes aan in een snelle ronde, maar door die val verloor ik te veel. Het was de vijfde tijd maar omdat er best wel aardig veel daglicenties uitgegeven waren kwam ik op de negende plaats bij de start van de eerste manche", vertelde John over de kwalificatie.

1e manche

"Ik was goed weg maar na een paar ronde begon het hard te regenen. De organisatie had wel wetrace aangegeven maar had ik niet gehoord. Die mannen van de top 3 reden ook op slicks dus geen excuus. Die hadden wel wat voorsprong op het moment dat het begon te regen en met regen moet het gas er toch een beetje vanaf. Probeer dan nog maar eens in te halen. Onderuitgaan is geen optie, dan ben je gezien. Dus het verstand gebruikt. Ik reed het gaatje nog wel kleiner maar niet genoeg om er helemaal bij te komen. Uiteindelijk eindigde ik op plaats negen. Voor me gevoel er wel uitgehaald wat er in zat maar moest er te veel laten gaan. Met regen op slicks kan je niet meer vol in de remmen en vol gas geven. Ik kreeg Mark van Eindhoven en Roelof van der Wal nog wel in het vizier maar te weinig tijd om het gaatje helemaal dicht te rijden."

2e manche

"Bij de 2e manche moest ik een keuze maken. Het was alweer wat droger en besloten toch voor op een regenband te gaan rijden en achter slicks te houden. Wisselen gaat achter wat sneller, daar heb je als het op het laatste moment toch nog moet meer mogelijkheden voor een snelle wissel. Het zijn dan keuzes die je moet maken. De organisatie had wetrace aangegeven en de buienradar gaf droog aan. Maar goed voor heb je niet zoveel last van een regenband, achter is dat een ander verhaal. Ik had in de 2e manche een slechtere start viel twee plaatsen terug. Reed ik op een witte streep op het asfalt en had alles nodig om er op te blijven zitten. In het offroad vielen ze voor me en ging ik zelf ook onderuit. Tot overmaat van ramp zaten er na mijn val ook steentjes in mijn handschoen. Kan je vertellen dat is geen lekker gevoel bij het gas geven. Daarna kon ik weer aan een inhaalrace beginnen. Voor ik er weer op zat, reed ik bijna achteraan. Met een inhaalrace werd ik uiteindelijk toch nog wel veertiende. Het was niet mijn dag."

John Mooiman staat inmiddels op plaats 8 in de totaalrangschikking. Ondanks het feit dat het zijn dag niet was, twee plaatsen geklommen. Maar verder kunnen we hem niet meer verleiden tot het doen van uitspraken. Nog twee wedstrijden in het ONK Supermoto. Renzo van der Hoek lig op kampioenskoers en won afgelopen zondag beide manches. Zijn voorsprong op nummer 2 Robert Botjes is inmiddels opgelopen tot 54 punten en op de nummer 3 Oege de Jong 79 punten. John Mooiman heeft een achterstand op de leider van 221 punten en Rozenburger Nico Noordergraaf is van een 5e plaats teruggevallen naar plaats 13. Noordergraaf kwam niet aan de start in Enter en dat koste de Rozenburger een goede klassering. John Mooiman zal zich niet meer kunnen mengen om de podiumplaatsen daarvoor is het gat met de top 3 te groot, maar er zijn zeker nog kansen om wat plaatsjes te stijgen. Alhoewel ze in het team van As Racing die druk graag bij de Rozenburger wegnemen.    

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 18th. .