John Mooiman wilde dit jaar doordringen tot de absolute top van de SuperMoto. Alles leek ook te kloppen en in de eerste race in Lelystad pakte Mooiman in de eerste manche een mooie 3e plaats, een plaats die hij ook in de 2e manche vast kon houden. In Zelhem ging het voor de eerste keer mis. In de 2e manche kreeg John een lekke band en was een goede dagklassering niet meer mogelijk. En eigenlijk moest John vanaf dat punt beginnen aan een inhaalrace en begon ook achter de feiten aan te lopen. Het plezier veranderde in het heilige moeten.

 

Blessures doen John uiteindelijk besluiten de 'Pijp aan Maarten' te geven

Naast de inhaalrace om terug te komen in de top 5, de target die John vooral zichzelf had opgelegd, kampte Mooiman gedurende het gehele seizoen met blessures en klachten. "Laten we beginnen met goed nieuws", vertelde John ons toen we hem spraken over een seizoen vol kommer en kwel. "De echo wijst uit dat de blessure aan mijn scheenbeen niet langer een belemmering is om weer volop te gaan sporten. Die scheenbeen blessure heb ik opgelopen tijdens de maandaglessen op de mountainbike met de Rozenburgse jeugd. Ik ben toen over de kop gegaan en schoen klikte niet los uit de pendalen. Dat is nu al 9 weken geleden. Er zit nog steeds een grote bloeduitstorting tussen mijn spieren en de huid. Eerst waren de doktoren toch bang dat er iets gescheurd was, maar dat is gelukkig niet zo. In mijn pols zit een schroef die inmiddels buiten het bot steekt en die geeft ook kleine problemen. Binnenkort gaan ze die verwijderen. Met het bewegen is dat toch vaak pijnlijk. Als de pols goed blijft functioneren komt er ook geen schroef terug. Dan heb ik nog steeds last van mijn schouder door de val in Boekel. Uiteindelijk mocht ik een langere periode niet trainen, hoofdzakelijk door mijn beenblessure, heb het nog wel geprobeerd maar uiteindelijk toch besloten om er mee te stoppen en dit seizoen vol kommer en kwel te laten voor wat het is."

John Mooiman als supporter

Enter was voorlopig de laatste wedstrijd van John Mooiman op het ONK SuperMoto 2014. Een verloren seizoen voor de Rozenburger. Natuurlijk ben ik nog wel naar de wedstrijd in Lelystad wezen kijken en ook op 28 september ga ik naar Valkenswaard waar de laatste wedstrijd dit seizoen wordt verreden. Renzo van der Hoek is de te kloppen man. Van de zes wedstrijden die gereden werden tot nu toe won hij er vier. Het gat naar de nummer 2 in de rangschikking, Robert Botjes, is 68 punten en op de nummer 3, Oege de Jong zelfs 103 punten. Wie gaat deze Hoogvlietse kanjer nog van de eindzege af houden. "Wel een apart gevoel als je daar in de rondte loopt en zelf niet moet rijden", vertelde John. "Ik heb inmiddels ook mijn motor verkocht. Volgend seizoen komt er weer een nieuwe en gaan we er weer vol tegenaan. Dit seizoen heeft uiteindelijk niet gebracht wat ik er van verwacht had. Alles was gefocust op de top 5. Het plezier maakte ook plaats voor het moeten. Maar uiteindelijk waren het de blessures die me de das om hebben gedaan. Vooral na de beenblessure en het dringende advies om rust te nemen en niet te sporten was de druppel waardoor ik ben gestopt dit jaar. Natuurlijk een teleurstelling. Mijn sponsor, Arjan Schouten, vond het uiteindelijk toch een wijs besluit. Voorlopig ben ik supporter, ga ook nog naar Metten in België waar ik eerst mee zou rijden in een meerdaags spektakel voor de SuperMoto. Jammer dat ik er nu als kijker bij moet zijn. Kijk al een beetje naar volgend jaar waar we weer gaan knallen".

Rozenburger Nico Noordegraaf is nog wel in de race op het ONK SuperMoto. Noordergraaf bezet op dit moment (27 september 2014) plaats 11. Een goeie race op de slotdag brengt de Rozenburger misschien nog in de top tien. De Rozenburger verloor zijn goede positie door dat hij een wedstrijd moest missen en dat kostte uiteindelijk veel punten. John Mooiman duikelt natuurlijk ook in de stand op de ranglijst, inmiddels een 20e plaats.  

 

 

 

 

Wedstrijden van John Mooiman:

30 maart

Lelystad

3e plaats

13 april

Zelhem

47e plaats (lekke band)

25 mei

Rockanje

8e plaats

6 juli

Boekel

18e plaats

24 augustus

Enter

11e plaats

14 september

Lelystad (2)

Niet gestart

28 september

Valkenswaard

Niet gestart

 

 

einde_005
einde_006
einde_007
einde_008
einde_009
einde_010
einde_011
einde_012
einde_013
einde_014
01/10 
start stop bwd fwd

 

Foto's met dank aan Tamara Mooiman

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 18th. .