Het afgelopen seizoen was voor John Mooiman er één om snel te vergeten. De Rozenburger wilde voor een podiumplaats gaan in de klasse nationaal bij de SuperMoto. Het verhaal is bekend. Na een bliksemstart in Lelystad ging het in Zelhem mis en ging het seizoen uit als een nachtkaars en eindigde het met een polsoperatie.

 

"Terugkijken heeft geen zin", vertelde John Mooiman. "We staan klaar voor een nieuw seizoen en we zullen er alles voor overhebben om dit jaar mee te doen voor de prijzen. Arjan Schouten is in me blijven geloven ook het komende seizoen rijd ik voor AS Racing. Naast sponsoring zal Arjan Schouten me ook weer begeleiden tijdens de wedstrijden en zullen we nog wat trainingsstages afwerken. In het team rijden nu ook Renzo van der Hoek en zijn 14 jarige broertje Bryan", gaat John verder me zijn verhaal over het team van AS Racing. Renzo van der Hoek was vorig jaar de winnaar en Nederlands kampioen in de klasse Nationaal waar ook John Mooiman in reed. Renzo zal bij de Inters gaan rijden, de hoogste klasse bij de SuperMoto. Bryan het 14 jarige broertje van Renzo van der Hoek zal zijn debuut maken in de SuperMoto en gaan uitkomen in de klasse Nationaal samen met Rozenburger John Mooiman. Johan Janssen is aan het team verbonden als monteur en zal tijdens de wedstrijden ook de coureurs via het pitsbord op de hoogte brengen van het wedstrijdverloop. Ook het afgelopen seizoen was John Mooiman al vaak onderweg met Renzo van der Hoek. Met de ervaring van Arjan Schouten kunnen de coureurs van het AS Racing team alleen nog maar beter worden en als het dan ook nog de sponsor is lijkt het nu al een perfecte combinatie ver voor de start van het seizoen. "Hoe het seizoen er uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk. Natuurlijk alle wedstrijden om het kampioenschap waar de Nederlandse wedstrijden en de Belgische zijn samengevoegd. Verder willen we voor het seizoen misschien nog een wedstrijd in Duitsland en Frankrijk gaan rijden maar dat staat nog niet vast", wilde de Rozenburger nog wel even kwijt.

Indoorcross Nistelrode

"Het weekend na de kerst heb ik nog een indoorwedstrijd in Nistelroode gereden. Alleen maar cross. Ik werd 4e in de einduitslag maar kwam toch op het podium", kijkt John terug op de laatste wedstrijd van 2014. Het was met het podium een beetje vreemd gegaan maar Marcel van Drunen reed zonder mededinging van prijzen mee maar was wel de winnaar. "Het ging best lekker bij de indoorwedstrijd. De nieuwe motor heeft in ieder geval meer power en het voelt goed aan. Ik heb er nog weinig mee op het asfalt gereden dus dat is nog ff afwachten. Voor mij mag het seizoen beginnen, ik heb er heel veel zin in. Met sponsor en begeleider Arjan Schouten gaan we een goed georganiseerd seizoen te gemoed. Met Johan Janssen een monteur en prima maatjes in het team. Op dit moment ben ik vooral bezig met conditie trainingen. Ben ook weer begonnen in de sportschool en zoveel mogelijk op de mountainbike en natuurlijk ook weer zwemmen."  

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 18th. .