Een mooi weekend voor het AS Racing Team in Boekel. Vooral Rozenburger John Mooiman deed een duit in het zakje in een race die meetelt voor het Nederlands kampioenschap. Hij pakte de 3e plaats in de tweede wedstrijd voor het ONK SuperMoto en maakte een sprong naar plaats 5 in het algemeen klassement. Team chef Arjan Schouten was erg tevreden over zijn team en zag naast de mooie prestaties van John Mooiman, ook de bij de Inters rijdende Renzo van der Hoek, uit Hoogvliet, op een fraaie 6e plaats eindigen in Boekel. Ook het jeugdtalent de 15 jarige Bryan van der Hoek doet het bovenverwachting. In zijn eerste jaar bij de SuperMoto eindigde het talentvolle jonkie uit de ploeg op plaats 19. In de B groep rijdt Bryan steeds volop mee in de kop van de wedstrijd.

 

Rijden in de Superfinale

Dit jaar is er voor het eerst een superfinale waar de snelste uit alle klassen aan de start verschijnen. Renzo van der Hoek van AS Racing had zich ook in Zelhem al gekwalificeerd voor dat spektakel en in Boekel was naast Van der Hoek ook John Mooiman vertegenwoordigd. Een mooie prestatie voor het team AS Racing. Renzo werd 7e en John Mooiman werd 17e in die superfinale. Voor Renzo van der Hoek leverde dat 8 bonuspunten op en John Mooiman mocht er zelfs 10 bijschrijven (bonuspunten worden weer teruggerekend naar de diverse klasse red.).

"In de kwalificatie heb ik op het laatste moment toch maar besloten om er voor een regenband op te zetten", vertelde Rozenburger John Mooiman. "Het was wel redelijk droog maar ik wilde niet de zelfde fout maken als de laatste keer in Zelhem. De kwalificatie liep wel redelijk. Ik had de vijfde tijd, dus starten op rij 2. Bij de start in de 1e manche kwam ik als tweede de bocht uit en reed lange tijd op plek 4. Ik wist dat Maikel van der Zanden een valse start had en een paar plaatsen moest inleveren. Ook in de 2e manche kon ik goed mee, en voorin rijden. Een tweede plaats zoals in de 1e manche zat er niet in maar werd vijfde. Voor het totaalklassement in Boekel een derde plek. Ik heb in de 1e manche nog een tijdje op de eerste plaats gereden een super gevoel wat me nog niet was overkomen. De strategie die we hadden bepaald was de eerste paar ronden alles geven en dan een poosje sparen om mijn armen wat rust te gunnen om daarna weer alles er uit te halen. Uiteindelijk is dat gelukt met een prima resultaat. Natuurlijk erg tevreden en een mooie sprong in het klassement kunnen maken."

 

 

Renzo en Bryan van der Hoek

Teamchef Arjan Schouten van AS Racing was een tevreden man. "John heeft zijn vechtlust weer terug en pakte een mooie 3e plaats. Ook Renzo en Bryan hebben het prima gedaan. Renzo heeft zijn draai gevonden bij de Inters en Bryan voorin bij de B rijders. Bryan is nog maar 15 jaar, goed weekend voor ons." Het lijkt dit seizoen allemaal tot in de details te kloppen bij het team van Schouten met resultaten die er mogen zijn. Voor de ervaren teamchef Arjan Schouten nu zaak om de euforie in goede banen te leiden en te bouwen aan nog grotere successen voor zijn team. De basis is in ieder geval gelegd tijdens de eerste twee wedstrijden van het ONK.

Bryan van der Hoek: "De eerste ronde van de training verloor ik me vloeistof dop van m'n rem. Daardoor had ik nog maar 10 min over van de training en in die 10 minuten moest ik een goede tijd zetten ! Ik deed mijn best en kwam het offroad uit, ging de eerste bocht in en gleed ik onderuit en belande in een hek. Ik lag even op de grond maar gelukkig ging het snel weer goed. Snel weer op de motor om alsnog een goede tijd neer te zetten. Uiteindelijk had ik een 12e tijd. En mocht in de 1e manche als 6e starten in de nationale B groep. Het ging best goed aan het eind van de 1e manche reed ik 3e maar in de laatste ronde in het offroad viel m'n motor uit en gingen mij twee rijders voorbij en werd ik uiteindelijk 5e. De 2e manche regende het en de baan was super glad. Ik mocht als 3e starten en ging als 2e door de bocht. Daar werd ik nog door iemand ingehaald, de 1e ronde en ik reed 50% van de wedstrijd op de derde plaats. Het was zwaar in de regen en bleef gelukkig overeind en eindigde de 2e manche als 2e in de nationale B groep. Ik ben hier heel blij mee en ik kan niet wachten op ONK Rockanje!"

Renzo van der Hoek: "Kwalificatie ging lekker. Kon nog net een 8e tijd halen. 1e manche ging het regenen en daar was ik helemaal niet blij mee. Regen is niet mijn ding, daar ben ik altijd al slecht in geweest. Na de 2e ronde deed m'n roll-off systeem het al niet meer dus ik zag gelijk al niks meer. Ik heb die bril onderweg afgezet maar dat was helemaal geen succes. Snel de pit in gegaan om mijn bril weer op te zetten. Dat koste wel de nodige plaatsen, maar met weinig zicht toch nog negende geworden", vertelde Renzo, die bij de Inters rijdt, over de eerste manche. "De 2e manche waren de plekken omgedraaid dus stond ik op de 1e plek ook weer in de regen. De start ging goed, als eerste door de bocht. In het offroad ging André Plogman mij voorbij maar in de 1e bocht na de start viel hij vlak voor me waardoor ik moest uitwijken. Devon Vermeulen kon profiteren, ik wilde zoveel mogelijk aanhaken maar in het offroad gedeelte ging ik onderuit. Was niet de enige keer daarna ben ik nog een keer gevallen en heb toen het gashandel maar een stukje teruggedraaid. In de superfinale startte ik vanaf plek 26 en naar de 5e plaats gereden. In de voorlaatste ronde kwam ik door een verkeerde remmanoeuvre in de strobalen terecht en verloor nog een plaatsje. Werd uiteindelijk 7e en toch wel tevreden."  

Foto's: Met dank aan TamaraMooimanFotografie

Nr. 15: Renzo van der Hoek

Nr. 202: John Mooiman

Nr. 269: Bryan van der Hoek

 

boekel_005
boekel_006
boekel_007
boekel_008
boekel_009
1/5 
start stop bwd fwd

 

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 18th. .