In Limburg wordt aanstaande zondag de Bart Brentjens Challenge gehouden. Deze wedstrijd staat voor de 11e keer op de kalender en de editie 2015 is tevens het NK Marathon Mountainbike. Bart Brentjens, in Atlanta 1996 Olympisch kampioen op de mountainbike, is de ambassadeur van de wedstrijd. Rozenburger Mike Boer zal in het Limburgse Eijsden aan het vertrek staan voor een wedstrijd over 110 kilometer.

 

Mike is nog maar net terug van een paar maanden Zwitserland waar hij in Verbier als mountainbikegids aan het werk is geweest. "Ik wil weer wedstrijden gaan rijden en dit is een mooie gelegenheid om te kijken hoe ik ervoor sta", vertelde Mike Boer ons. "In de Zwitserse bergen is het toch meer een toertocht ook al is het in de bergen natuurlijk wel zwaar. Maar het wedstrijdelement ontbreekt daar natuurlijk. In Limburg start ik bij de amateurs met een licentie. Ik ben lid van Delta in Spijkenisse en mag naast op de weg ook op de mountainbike bij de licentiehouders starten." Op de weg ligt de toekomst van Mike Boer niet meer. Bij de jeugd een talentvol renner maar zijn hart ging al snel uit naar de uitdagingen door de bossen en de blubber. "De laatste paar jaar wel veel op de fiets gezeten maar echt serieus kan je dat niet noemen. Maar als het met mijn werk te combineren valt wil ik de trainingen weer serieus oppakken en goed de winter doorkomen er het volgend voorjaar staan in de wedstrijden. Als er in de komende tijd nog iets op mijn pad komt neem ik dat natuurlijk mee."

Zondag het NK mountainebike marathon

"Ik heb best wel een duurconditie maar het herstel bij een kortstondige krachtsinspanning duurt wat langer. In Zwitserland waren het vooral toertochten en dat is toch heel anders dan zo'n wedstrijd. De laatste dagen nog wel getraind maar daar merk je toch wel het verschil van een echte training en rijden in de bergen. Deze wedstrijd is ook een beetje de afsluiting van het moutainbike seizoen dus moet ik wel starten om te kijken hoe dit soort wedstrijden gaan. En 110 km is gelijk een hele goede test."

RunBikeRun in Pijnacker

Op de 3e zondag van november wordt elk jaar in Pijnacker de RunBikeRun georganiseerd. Een wedstrijd met dit jaar Robert de Korte en Mike Boer als duo aan de start. Een duo dat zo maar eens hele hoge ogen kan gaan gooien in Pijnacker. We weten van Robert de Korte dat lopen en fietsen zijn favoriete onderdelen zijn bij de triathlon, maar het fietsen bij de triathlon is meer een tijdrit op de weg. In Pijnacker is het meer een parcours voor een mountainbiker en dat moet op het lijf geschreven zijn van Mike Boer. Mike Boer en Robert de Korte kunnen Pijnacker Rood en Gele kleuren hoog houden en hoge ogen gooien in een wedstrijd voor duo's. De wedstrijd gaat over 5 km lopen 20 km mountainbiken en 2.5 km lopen. Onlangs op de Bosbaan bij de afsluitende wedstrijd in de 3e divisie van de triathloncompetitie heeft Robert de Korte ook laten zien op de kortere loopafstanden heel erg snel te kunnen gaan.

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .