Het was voor Mike Boer eigenlijk meer een test dan dat het om het resultaat ging in Limburg waar de Rozenburger aan de start stond van het NK Marathon Mountainbike. Mike is net terug uit Zwitserland waar hij een paar maanden als mountainbikegids heeft gewerkt, maar ondanks dat Mike daar veel kilometers heeft gereden waren die toch anders dan de 110 km die hij afgelopen zondag in het Limburgse Eijsden heeft gereden.

 

Ronan van Zandbeek wint in Limburg het ONK mountainbike

In Limburg was de winst in het ONK mountainbike voor Ronan van Zandbeek, de 27 jarige wielrenner uit Schijndel, die alleen over de finish kwam van de 110 kilometer lange Bart Brentjens Challenge, tevens het Nederlands kampioenschap. Hans Peters werd tweede en als derde kwam Hans Becking over de finish. Bij de vrouwen was het goud voor Hielke Elferink, die voor de derde keer op rij won, was er zilver voor Annemieke van Vleuten en brons voor Karen Brouwer.

Mike Boer

Rozenburger Mike Boer startte bij de amateurs en kwam als 32e in zijn klasse over de finish. "Het was een gezamenlijke start van alle wedstrijdrijders bij elkaar. Ik stond in de laatste groep. In het begin heb ik me best wel een beetje rustig gehouden, meerijden met de groep. Ik eindigde in mijn categorie op 32e die plaats. Is niet echt een bijzondere klassering, maar in het begin zeker niet geforceerd. Zo'n wedstrijd van 110 kilometer is best lang en ondanks dat ik me wel goed voelde moest ik de krachten toch wat verdelen. Het zwaarste stuk zat in het begin. Daar ging het veel op en af. De eerste 40 kilometer ben ik zoveel mogelijk met het hele groep meegereden. Daarna kwam ik alleen te zitten en een heel stuk mijn eigen tempo. Later kon ik aanpikken bij een groep waar ook de eerste vrouw in zat en dat ging best wel lekker. Ik heb op die lange afstanden nog wel eens dat de kramp er in schiet en dat leed bleef me ook zondag niet bespaard. Daardoor moest ik dat groepje laten gaan, best wel jammer want op de stukken waar je lekker kop over kop kan rijden helpt in zo'n groepje rijden zeker wel. Ik moest met die kramp zelfs nog even van de fiets om te lopen en wat rek- en strekoefeningen te doen. Uiteindelijk werd ik 32e en gaf me toch wel een goed gevoel naar de toekomst toe. Heel tevreden over de eerste keer bij zo'n afstand. De uitslagen moeten naar de toekomst toe natuurlijk beter maar het gevoel was goed en dan komen de uitslagen vanzelf. Zonder die kramp en als ik bij dat groepje had kunnen blijven misschien zelfs wel bij de eerste 20. Ik ben best tevreden over de eerste mountainbike marathon."

Toekomst marathon of cross country?

Mike Boer zal niet echt een keuze maken tussen de korte- of wat langere wedstrijden. "Ik denk dat ik bij beide disciplines, cross country en marathon, in de toekomst aan de start zal staan. Vooral in het voorseizoen wat kortere wedstrijden, de cross Country. Maar ook de marathonwedstrijden liggen me wel, dus daar gaan we zeker ook aan deelnemen. Ik zal ook wel zo af en toe in België rijden, in Nederland zijn er niet zo heel veel wedstrijden in het mountainbiken. Misschien doe ik binnenkort nog wel wat kleine wedstrijdjes hier in de buurt die dan meer als trainingen bedoelt zijn, en natuurlijk samen met Robert de Korte, binnenkort, de RunBikeRun in Pijnacker."

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .