Het was voor de 3e keer dat in het Amsterdamse Sloterparkbad de Speedo Fast Water Meet werd georganiseerd door De Dolfijn uit Amsterdam. Een sprinterfestijn waar Rozenburgse zwemster Senna Pols op 4 afstanden aan de start stond. Het was voor Senna de laatste grote wedstrijd voor de vakantie. Een wedstrijd waar ze nog een alles gaf om haar persoonlijke records te verbeteren zeker op de schoolslag, haar specialiteit.

 

Tevreden over de resultaten tijdens de Speedo Fast Water Meet?

"Ik ben heel erg tevreden over deze wedstrijden. Ik ben er naar toegegaan om mijn PR op de 50- en 100 meter schoolslag te verbeteren en dat is gelukt. Eerst in de series van de 50 school en later ook nog eens in de finale op die afstand. Op de 100 school werd in 3e met een PR van 1:14.84. Mijn tijd in de serie 50 school was 34.20 en in de finale kon ik nog een keer sneller en eindigde met een tijd van 34.10 op de 6e plaats. Super blij mee. De schoolslag was op zondag, in de zaterdag sessie heb ik de 100 wissel en de 50 vlinder gezwommen. Eigenlijk om weer eens op een andere discipline uit te komen. Op de 50 vlinder zwom ik nog een kleine PR. Over de tijden die ik tot nu toe heb staan ben ik best wel tevreden. Goed voor het ONK in oktober van dit jaar. De limieten zijn nog niet helemaal bekend maar met deze tijden weet ik bijna wel zeker dat ik daar mag starten."

Hoe kijk je terug naar dit seizoen?

"Dit seizoen had ik op het ONK een finale plaats waar ik super trots op ben. Ik ga er voor om ook in oktober in de finale te staan. Over de SwimCup in Eindhoven was ik minder tevreden, maar ik kreeg een herkansing in Antwerpen waar ik veel beter zwom. We gaan nog een weekje trainen in het nieuwe zwembad en dan 4 weken vakantie. Daarna pakken we de trainingen weer op, vooral gericht op het ONK."

Met haar vereniging De Zeehond had ze ook succes in de competitie waar de Rozenburgse veel punten pakt voor haar club. De Zeehond komt het nieuwe seizoen uit in de B- klasse het 3e niveau van Nederland. Volgend seizoen voor Senna ook een nieuwe studie en of die te combineren is met de zwemtrainingen moet nog blijken. Maar Senna is positief dat het gaat lukken en wil zeker door met de zwemsport.

Pos

serie / finale

Name

Time

serie/finale

 

13

Senna Pols

1:10.48

100 wisselslag

       

23

Senna Pols

32.71

50 vlinderslag

       

6 / 6

Senna Pols

34.20 / 34.10

50 schoolslag

       

3 (eindrang.)

Sennna Pols

1:14.84

100 schoolslag

       

Tijdens de 100 schoolslag was er geen finale maar gelijk een eindrangschikking

Foto met dank aan Yvonne Pols

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .