Senna Pols wil zeker op niveau blijven zwemmen, en staat dan ook aanstaand weekend aan de start op het Nederlands Kampioenschap korte baan. De Rozenburgse zal starten op de 50 en 100 schoolslag, haar specialiteit. Senna studeert aan de Pabo en wil uiteindelijk voor de klas staan. Een zware opgave om dan ook nog op topsportniveau te blijven presteren. Een uitdaging die Senna vooralsnog niet uit de weg gaat.

 

“Dit seizoen nog niet zoveel wedstrijden gezwommen”, vertelt Senna een aantal dagen voor het NK in Hoofddorp. “Ik heb de regio west kampioenschappen gezwommen en een challenger in Roosendaal. Voor aanstaand weekend staat het NK op het programma. Daar zal ik de 50- en 100 meter schoolslag zwemmen. Het is dit jaar een heel sterk deelnemers veld, met een nieuwe PR op beide nummers zou ik al heel tevreden zijn. Daar ga ik ook voor. Zwemmen en mijn studie is wel te combineren. Ze vinden het erg leuk dat ik zwem, stimuleren het en zijn erg positief over mijn zwemactiviteiten. Ik train nu nog steeds bijna iedere dag, alleen op zaterdag train ik niet en dinsdag ga ik meestal naar de sportschool. Eigenlijk probeer ik twee keer in de week naar de sportschool te gaan, maar dat lukt niet altijd. Ik zwem vooral wedstrijden die ik leuk vind om te zwemmen. Straks in december zijn er weer wedstrijden in een 50 meter bad in Amsterdam. Die staan wel in mijn agenda en wil daar zeker starten. Ook wil ik volgend jaar (2017) weer wedstrijden uitzoeken in het buitenland en natuurlijk de Swimcup in april in Eindhoven. Maar school gaat wel altijd voor! Ook al krijg ik volledige medewerking van school , school komt wel op de eerste plaats. Zolang ik het nog steeds leuk vind en het goed te combineren is met school blijf ik nog lang zwemmen. Het is gewoon heel erg leuk.”

Voor Senna Pols een nieuwe fase in haar opleiding en zwemcarrière. Senna zal een weg moeten vinden om die twee te combineren. Natuurlijk is Senna ook belangrijk voor haar club Scom/De Zeehond waar ze in de competitie een puntenpakker is. Scom/De Zeehond zwem op landelijk niveau in de B-klasse het 3e niveau van Nederland. De eerste wedstrijd kon Senna niet aan de start staan vanwege studieverplichtingen. Maar Senna zal zeker het verdere seizoen haar bijdrage leveren. Scom/De Zeehond staat op een 8e plaats na één gezwommen wedstrijd. In de B-klasse staan er 30 teams ingeschreven. Voor een nieuwkomer op dit niveau, Scom/De Zeehond is afgelopen seizoen gepromoveerd, een prima prestatie.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .