Senna Pols stond het afgelopen weekend aan de start van het ONK korte baan in Hoofddorp. Senna startte op haar specialiteit de 50 en de 100 meter schoolslag. Senna was naast een hoge notering in de ranglijst ook op zoek naar PR’s op beide afstanden. In dat laatst is de Rozenburgse niet geslaagd. Maar in Amsterdam tijdens de SwimCup krijg Senna nieuwe kansen. Daar zal ze zeker weer aan de start staan van de schoolslagnummers.

 

“Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad tijdens het ONK in Hoofddorp”, vertelde de zwemster een paar dagen na de wedstrijden. “Mijn 50 meter schoolslag ging heel erg goed. Mijn starttijd was aan de langzame kant maar mijn keerpunt was daar in tegen weer heel erg goed. Uiteindelijk onder de 35 gezwommen wat mij de afgelopen twee wedstrijden niet was gelukt. Helaas net geen pr. Op de 100 meter had ik weer een hele goede starttijd en een hele snelle eerste 50 meter. Mijn doel was dan ook om voluit te gaan gelijk vanaf moment 1. Helaas was ik op na 70 meter en kon ik het niet volhouden. Ik weet zeker als ik dit kon volhouden had ik een dikke pr, dus het wordt hard trainen op inhoud.”

Veel deelneemster uit het buitenland en vriendin Maaike de Waard

Het ONK is een open wedstrijd en mogen er ook buitenlandse deelneemsters starten. Natuurlijk een speciale ervaring om daar tussen te staan en daarmee krijgt het toernooi ook meer lading maar voor de zwemster en zeker voor de ranglijst niet altijd positief. “Voor mijn plek op de ranglijst was het aantal buitenlanders wel in mijn nadeel maar ik vind het wel altijd leuk als er buitenlanders aanwezig zijn want dat geeft zo'n toernooi toch iets extra's.” Vriendin van Senna Pols, Maaike de Waard, was er ook en Senna heeft alle wedstrijden van Maaike kunnen zien. “Ik heb naar alle races van Maaike gekeken al was het niet in het zwembad dan was het op livetiming. Ik ben dan ook echt super trots op haar! Gelukkig was ik zelf aanwezig op zaterdag en zondag in het zwembad zodat ik haar als één van de eerste kon feliciteren met haar limieten!”

Hoe vaak stond je al aan de start op een ONK en wat doe zo’n laatste uur voor de wedstrijd?

“Het laatste uur voor de race kijk ik een beetje naar de races van de andere en luister ik muziek. Aan het NK korte baan heb ik nog niet heel vaak meegedaan. Wel zwom ik al een tijdje NJK. Ik was een keer gaan kijken bij Maaike haar NJK en vanaf toen besloot ik dat ik dat ook wilde. Ik ben toen harder gaan trainen want ik wilde ook die wedstrijden zwemmen en zo'n mooi duur wedstrijd zwempak. Toen dat voor de eerste keer lukte was ik super trots en werd ik bij mijn eerste NJK 5de van Nederland op de 100 meter schoolslag. Sindsdien zwem ik eigenlijk wel (bijna) ieder jaar ONK lange of korte baan (of allebei).”

En nu verder

“Nu ga ik weer hard door trainen want ik wil zwemmen bij de Amsterdam Swim Cup in december. Ik weet nog niet precies welke afstanden ik ga zwemmen maar sowieso schoolslag.”

Op het ONK was de tijd voor Senna Pols op de 50 schoolslag 34.60 en op de 100 schoolslag 1:15.98.

 

Foto’s: Met dank aan Yvonne Pols

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .